Drogprevenciós előadások a fővárosi iskolákban

Drogprevenciós előadások a fővárosi iskolákban
„Drogokról másképpen” – ez a neve annak a drogprevenciós programnak, amely során a Trádió Közhasznú Alapítvány előadásokat tart az iskolákban a kábítószerek veszélyeiről.

A program nyitóelőadását a XV. kerületi László Gyula Gimnáziumban tartották, a diákokat Csomós Miklós főpolgármester-helyettes köszöntötte.
– Nagyon fontos feladat, hogy megakadályozzuk a kábítószerek behozatalát, előállítását. Ám ezenkívül nagy a felelősségünk abban is, hogy rávilágítsunk arra, milyen nagy pusztítást végeznek ezek a szerek. Fontos ismertetni a diákokkal, hogy ezek elutasítása egyéni döntés, amelyért mindenki saját maga felel – mondta Csomós Miklós. Az oktatásért felelős főpolgármester-helyettes hozzátette, 15 éves tanári pályafutása során több olyan egykori diákjáról hallott, aki életét vesztette a drogok miatt. Az előadásokat a Fővárosi Közgyűlés Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága és a Trádió Alapítvány munkatársai tartják, intézményenként négyet. A program, amelyet a főváros egymillió forinttal támogat, dr. Balogh Sándor igazságügyi orvosszakértő munkásságán alapul..
SZUPERINFO.HU