Dübörögtek a lóerők a traktoros ballagáson

Akt.:
Újra rendhagyó módon búcsúztak alma materüktől és a várostól
Újra rendhagyó módon búcsúztak alma materüktől és a várostól - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Immár második alkalommal volt füstös az ég a végzős pallagi balásházys diákok traktorjainak köszönhetően.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma és a 10 000 Lóerő Egyesület jóvoltából a pallagi középiskola csaknem 150 végzős diákja és tanáraik újra rendhagyó módon búcsúztak alma materüktől és a várostól.

Agrárium és hagyományok

A különleges ballagáson a diákok tizenöt traktorral vonultak fel, és a pallagi iskolájuktól egészen a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusáig vezetett útjuk, érintve a Debreceni Egyetemet és a Nagyerdei körutat, valamint a Bolyai és Akadémia utcát is.

Fotó: Molnár Péter

A célba éréskor köszöntőbeszédében dr. Komlósi István, a Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja kiemelte, hogy a hagyományok mennyire fontosak. – Az agrárium nem létezhet hagyományok nélkül, és mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez a traktoros ballagás folytatódhatott. Megmutatjuk ennek a vidéki nagyvárosnak, hogy nem szakadhat el az agráriumtól – mondta Komlós István.

Az utánpótlás jelentősége

Filep Miklós, a Balásházy János Gyakorló Középiskola igazgatója is kifejtette a tradíció jelentőségét. – A tavalyi elődöknek köszönhetjük ezt a neves kezdeményezést, és bízunk benne, hogy valóban hagyomány lesz. Nemcsak az iskola 150 éves múltja miatt, hanem az utódpótlás jelentősége végett is.

GYT.
SZUPERINFO.HU