Edericsen idén is futva ünnepeltek

Edericsen idén is futva ünnepeltek
Immár 22 éve töretlenül megrendezik Balatonedericsen a hagyományos Húsvéti Locsolófutás elnevezésű versenyt, amelyre idén hatvanöten neveztek.

A zord idő húsvéthétfő délutánra kicsit engedett a szorításból, így semmi akadálya nem volt, hogy rajthoz álljanak a megmérettetésre vágyakozók. Ilyenkor ugyanis különleges alkalom nyílik arra, hogy a húsvéti sonkától, tojástól, na és a töménytelen házi süteménytől megkínzott testet újra kondícióba hozza aki nem rest. A sportos program résztvevőit  Tóth Péter helyi polgármester köszöntötte, aki örömének adott hangot, hogy a hagyomány tovább él és falun kívülről is sokakat érdekel a rendezvény. A verseny egyébként most is a korábbi években már megszokott módon zajlott. Elsőként a legkisebb korosztály, – amely maximum tíz éves kort jelentett-  állhatott rajthoz, ők négyszáz méteren bizonyíthattak. Ennek megfelelően a gyerekek futása hamar lezajlott, a lányoknál végül Pókó Renáta Lilla, a fiúknál Nagy Zsombor úszhatott győzelmi mámorban. A tíz év felettieknek a 3100 méteres távot szánták a szervezők és nemenként három kategóriában hirdettek győztest. Az úgynevezett „felsős” kategória fiú győztese Lakosy Máté lett, ugyanitt a lányoknál Novák Adrien végzett az élen. Ifjúsági kategóriában csak fiú induló volt, itt Darvas Rihárd álhatott a dobogó legfelső fokára. A felnőtt 3100 métereseknél Pókó László és Ölvegyi Istvánné végzett az élen. Az utóbbi hölgynek csak a táv legyűrése volt a cél, hiszen egyedül csak neki volt esélye az első helyezésre.

Az edericsi húsvéti locsolófutás igazi nagy kihívása azonban a 8 kilométeres táv legyűrése, amelyet negyven év alatti indulóknak írnak ki évről-évre a szervezők. Itt most a felnőtteknél Takács Dávid és Bárány Nóra győzelmét ünnepelhették a jelenlévők, a senioroknál pedig Kovács Gábor és Paál Éva vitte el a pálmát..
SZUPERINFO.HU