Az Eger könnyedén nyert Tbilisziben – mégis csak harmadik a csoportban

Kovács Gábor három góllal járult hozzá a győzelemhez.
Kovács Gábor három góllal járult hozzá a győzelemhez.
Minden nehézség nélkül teljesítette kötelező feladatát az Eger férfi vízilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája szerdai befejező csoportkörében nyolc góllal győzött a grúz bajnok otthonában, és magabiztosan jutott be a nyolcaddöntőbe.

Eredmény, BL, A csoport, 10., utolsó forduló:

Tbiliszi (grúz) – ZF-Eger 4-12 (2-4, 0-3, 1-1, 1-4)

Egri góldobói: Kovács G., Mezei 3-3, Chilkó, Zalánki 2-2, Lőrincz, Gerritse 1-1

A férfi vízilabdázók első számú európai klubsorozata, a BL befejező csoportmeccsére kellemesebb ellenfelet nem is kívánhatott magának a hevesi együttes, mint a Tbiliszit, amelyet a január közepi első, itthoni találkozón 27-5-re győzött le.

A grúziai meccs is az erőviszonyoknak megfelelően alakult, azzal együtt is, hogy – az egri klub honlapjának beszámolója szerint – nyolc ifikorú játékos is helyet kapott Gerendás György csapatában, amely a nagy köd miatt ráadásul a tervezettnél csak többórás késéssel, szerda hajnalban tudott Isztambulból továbbrepülni.

A fárasztó körülmények dacára az Eger gyorsan elhúzott ellenfelétől, a félidőben már öt találattal vezetett (2-7), a vége pedig 12-4-es magyar győzelem lett

Az Eger végül is harmadikként jutott tovább a BL legjobb 16 csapata közé, miután a hatcsapatos csoportot a görög Vuliagmeni még úgy is megnyerte, hogy szerda este vendégként 9-7-re kikapott az orosz Volgográdtól, amely ezzel a magyar együttes elé került. A hevesi csapat egy másik csoport második helyezettjét kapja majd ellenfélül a már egyenes kieséses nyolcaddöntőben, amelynek sorsolását csütörtökön tartják.

Csütörtökön 19 órától Rómában sorsolják ki a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását. Az egyenes kieséses szakasz március 9-én indul. A ZF-Eger szerb, vagy orosz ellenfelet kaphat. A régi rivális Partizán Belgrád mellett a Sefikkel, Prlainoviccsal felálló szintén belgrádi Crevena Zvezda és a távoli utazással járó orosz Szintez Kazany ellen csatázhat a Tbilisziben sikeres és a rosszabb egymás elleni eredmények miatt csoport harmadik egri együttes. Az új rendszerű BL-kiírásnak megfelelően csoportonként 4-4 csapat jutott tovább. Az igazi megmérettetés most kezdődik.

A csoportkör végeredmények:

A-csoport: 1. Vouliagmeni 24, 2. Volgograd 24, 3. ZF-Eger 24, 4. Schuurman 9, 5. Hannover 4, 6. Ligamus 1.
B-csoport: 1. Jug 24, 2. Crvena Zvedza 15, 3. Olympiakosz 12, 4. Montpellier 6, 5. Kreuzlingen 0
C-csoport: 1. Barceloneta 18, 2. Szintez Kazany 13, 3. Brescia 12, 4. Marseille 9, 5. Vojvodina 7
D-csoport: 1. Szeged 21, 2. Partizan 16, 3. Galatasaray 13, 4. Nagyvárad 6, 5. Spandau 3.Eger.
SZUPERINFO.HU