Az egri különítmény remekül teljesített a Volvo-kupán

Bátori Bencét nem igazán tudták megakadályozni az ellenfelek, hogy szórja a gólokat. Fotó: Kovács Anikó
Bátori Bencét nem igazán tudták megakadályozni az ellenfelek, hogy szórja a gólokat. Fotó: Kovács Anikó
A magyar férfi vízilabda-válogatott 12–9-re győzött Románia ellen a Volvo-kupa utolsó mérkőzésén, így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a négy csapat részvételével Kecskeméten megrendezett tornát.

A mieink százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a Volvo-kupát, és Benedek Tibor irányításával továbbra is hibátlanok. A tornagyőztes csapatban hat egri játékos – Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Mezei Tamás és Salamon Ferenc – szerepelt.

A torna első meccsét az ellen a Junior válogatott ellen vívták a „nagyok”, melyben szintén helyet kaptak egriek: Lőrincz Bálint és Zalánki Gergő. A nagy válogatott 13-7-re győzte le a fiatalokat, akik közt Lőrincz Bálint két gólt szerezve kiemelkedően szerepelt. A felnőtt csapatban Bisztritsányi 75 százalékos parádés kapusteljesítményt nyújtott, Bátori, Bundschuh és Salamon pedig egy-egy találattal köszönt be.

A második, talán legnehezebb mérkőzését Kanadával vívta a nemzeti csapat. melyen Bátori Bence 2 góllal járult hozzá a 8-5-ös győzelemhez, csakúgy, mint a harmadik, Románia ellen vívott csatában.

A Magyar Válogatott eredményei:

Magyarország – Magyarország Junior
13-7 (3-0, 4-1, 1-2, 5-4)

Magyarország – Kanada
8-5 (2-1, 4-3, 1-1, 1-0 )

Magyarország – Románia
12-9 (3-2, 3-3, 5-2, 1-2)

A VOLVO-KUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Magyarország 9 pont, 2. Kanada 6, 3. Románia 3, 4. Junior válogatott 0.Eger.
SZUPERINFO.HU