Bajnokavatásra készül Eger

Akt.:
Folytatódik a párharc Nyéki Balázs és Kevin Graham közt is. MTI Fotó: Kovács Anikó
Folytatódik a párharc Nyéki Balázs és Kevin Graham közt is. MTI Fotó: Kovács Anikó
Miután szombaton Szolnokon sem hagyott a ZF-Eger férfi vízilabda csapata kétséget afelől, hogy ők a jobb csapat, következhet a három győzelemig tartó összecsapás remélhetően utolsó felvonása. Ha ez így lesz, kedden hazai környezetben adhatják át a bajnoki serleget és az aranyérmeket. A bronzérmet a Szeged szerezte meg.

Már most nagy az érdeklődés, mindenki jegyhez szeretne jutni, ami közvetlenül a mérkőzés előtt, már nem lesz egyszerű. Várhatóan megtelnek a lelátók, ezért érdemes korábban érkezni a Bitskey Uszodába. Akik eddig nem gondoskodtak a belépőjükről, még megtehetik. Elővételben az uszoda pénztárában, valamint, a sportjegyek.hu weboldalon.

Az árak az eddig megszokottak: 1.000 illetve 1.500 Ft.

Mindenki szurkoljon!

Hajrá Eger!

* * *

A Szeged szerezte meg a bronzérmet a férfi ob I-ben, ugyanis a keddi hazai sikerét követően pénteken idegenben is 9-8-ra nyert a Vasas ellen, így 2-0-ra győzött az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Vodafone OB I rájátszás a 3. helyért, 2. mérkőzés:

TEVA-Vasas – A-Híd Szeged VE 
8-9 (2-1, 1-2, 2-2, 3-4)

Legjobb góldobók: Oeler 3, illetve Kayes 5

A végeredmény: 2-0

A találkozó elején fej fej mellett haladtak a csapatok, először a Szegednek sikerült két góllal elhúznia a harmadik negyed felénél, de a fővárosiak még ebben a játékrészben egyenlítettek.

A záró felvonásban előbb a Szeged vezetett, majd fordított az angyalföldi együttes, de végül a szegediek nyertek. A győztes gólt nyolc másodperccel a végső dudaszó előtt Török Béla szerezte. A vendégek legjobbja az öt találatig jutó Joseph Kayes volt.

* * *

A Juniorválogatott hétgólos győzelmet aratott hétfőn a kis Eger ellen, a férfi vízilabda OB I.  rájátszásában, a Bitskey Aladár Uszodában.

Eredmény:

A 9-11. helyért:

EKF-EgerFood-Imola – Juniorválogatott
7-14 (1-4, 4-3, 2-4, 0-3)

Legjobb dobók: Zalánki 3, illetve Csapó, Német Toni 4-4.

A nap másik mérkőzésén döntetlennel zárult a PVSK és a Kaposvár pécsi mérkőzése a férfi vízilabda OB I. rájátszásában, így utóbbi csapat kiesett az élvonalból.

* * *

Vendégsiker esetén a Pécs búcsúzott volna, a hazaiak számára bennmaradást érő egyenlítő gól nyolc másodperccel a vége előtt esett.

Eredménye:

A 12-14. helyért:

PVSK-Fűszért – Kaposvári VK
8-8 (0-2, 1-1, 3-3, 4-2)

Legjobb dobók: Dragic 4, illetve Burburan 2, Papp G. 2Eger.
SZUPERINFO.HU