Csak a hosszabbításban nyert a ZF-Eger női csapata a Szentes ellen

Gangl Edináék nagyon megszenvedtek a győzelemért, de nem szakadt meg a veretlenségi sorozat. Fotó: Szántó György - www.fotoszanto.com
Gangl Edináék nagyon megszenvedtek a győzelemért, de nem szakadt meg a veretlenségi sorozat. Fotó: Szántó György - www.fotoszanto.com
Ez egri vízilabdás lányok megkezdték az utolsó nagy menetelést, hogy megvédjék bajnoki címüket. Az ellenfél nem más volt, mint a Hungerit Szentesi VK, akikkel a döntő első mérkőzésén a Bitskey Aladár Uszodában találkozott a ZF-Eger gárdája.

 Az egriek azonban viszonylag jó kezdés után csak a hosszabbításban tudták kihasználni a hazai pálya előnyét, s egy apró góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Kelemen Attila tanítványai láthatóan még nem heverték ki a Bajnokok Kupájának Egerben rendezett Final Fourjában elszenvedett vereségeket, s azt, hogy végül csak a negyedik hely jutott osztályrészül. A ZF-es lányok tudják ugyan, hogy azzal ami elmúlt nem szabad foglalkozni, s mindig csak a soron következő összecsapás számít, fejben mégsem volt minden rendben, s ennek itták meg kis híján a levét.

Az egri hölgyek nagy lendülettel indultak harcba, s Czigány Dóra előnyből szerzett találatával szereztek vezetést, amit Antal Dóra büntetőből növelt. Sajnos az első játékrész vége előtt néhány másodperccel a szentesiek is ötméterest dobhattak, amit Miskolczi értékesített is.

A második negyedet így 2-1-es hazai vezetéssel kezdhették a csapatok, mely Somhegyi akciógólja és Keszthelyi belőtt ötméterese jóvoltából 4-1-re növekedett. Hevesi ugyan akciógóllal szépített, de hamarosan jött, szintén akcióból Czigány találata, így 5-2-vel mentek a nagyszünetre a küzdő felek.

Fordulás után a játék képe is megváltozott. a Szentes kezdte megmutatni oroszlánkarmait, míg az egriek rendre eredménytelenek voltak az ellenfél kapuja előtt. Végül ebben a negyedben egyetlen találat esett, azt is a szentesiek szerezték büntetőből, Gémesi révén (5-3).

Az utolsó negyed sem az egriek kedve szerint alakult. Győri Eszter két akcióból szerzett találatával egalizálta az állást, melyre végre érkezett egy egri válasz Keszthelyi Rita jóvoltából (6-5). A vendégek azonban továbbra is nyomás alatt tartották Gangl Edina kapuját, s ki is harcoltak egy büntetőt, melyet Miskolci Ibolya Kitti értékesített is, így egyenlítve ismét ki az eredményt (6-6). Az eredmény már nem változott, így hosszabbítás következett, melyben nagy nehezen Czigány Dóra vezetéshez juttatta a hazaiakat, ám erre a következő támadásban válaszolt a Szentes. Miskolczi Czigányhoz hasonlóan akcióból talált be (7-7).

Az extra játék második etapjában előbb Keszthelyi volt eredményes (8-7), majd ugyanő folytatta a gólgyártást (9-7). Erre még emberelőnyből válaszolt Gémesi Anett Alexa, kialakítva így a hosszabbítás 9-8-es végeredményét, ami azt jelenti, hogy ha nehezen is, de a ZF-Eger bajnokcsapata nagy lépést tett a címvédés, a trófea elnyerése felé. Ehhez azonban sokkal összeszedettebb, bátrabb és főleg eredményesebb játékra lesz szükség a továbbiakban. 

Vodafone női OB I. Bajnoki döntő 1. mérkőzés

ZF-Eger – Hungerit Szentesi VK
9-8 (2-1, 3-1, 0-1, 1-3, 1-1, 2-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 400 néző.
V.: Marjay, Dodog.
ZF-Eger: Gangl – Czigány 3, Zajácz, Somhegyi 1, Antal 1, Keszthelyi 4, Pengő. Cserék: Pócsi, Veréb, Miló-Sidló .
Edző: Kelemen Attila
Szentes: Gundl – Miskolczi 3, Hevesi 1, Muscgrove, Kotova, Gémes 2, Kövér-Kis. Cserék: Győri 2, Bene, Magyar, Kádár, Rácz, Elbert. Edző: Zantleitner Krisztina
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 6/1.
Ötméteresből: 3/2, ill. 3/3.
Kipontozódott: Vályi (38.)Eger.
SZUPERINFO.HU