Final Four: Hajrá egri lányok!

Akt.:
Final Four: Hajrá egri lányok!
A lehető legnagyobb jelentőségű és rangú sporteseménynek ad otthont Eger és a Bitskey Aladár Uszoda április 26-án és 27-én, pénteken és szombaton. Ekkor rendezik ugyanis a Marshall Női Vízilabda Bajnokok Kupája döntőjét, a Final Fourt. Európa négy legjobb csapata csap össze, köztük a végső győzelemre is esélyes ZF-Eger hős leányai.

©

Száz esztendeje találkozott Eger és a vízilabda, s ez évszázad alatt a hevesi megyeszékhely a sportág fellegvárává nőtt. Tán a világon sem, de Európában bizonyosan nem akad olyan város, ahol három elsőosztályú csapat játékosai szállhatnak vízbe. Az itteni szakmai munkának és a támogatóknak, a ZF-nek, Eger város önkormányzatának és most a döntő névadójának, a Marshall Kft-nek köszönhetően jövő hét végén a női csapatnak hazai közönség előtt adatik meg a lehetőség, hogy bebizonyítsa, a ZF-Eger Európa legjobbja. 

Ahogy Antal Dóra, a csapat válogatott ásza fogalmazott: „A dobogó legfelső fokára akarunk állni!” Reméljük ezt telt házas mérkőzések után tehetik meg majd a Bitskey Aladár Uszodában.

©

Csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatóval indult az  egri női Marshall Bajnokok Kupája Final Four hivatalos programja. A női vízilabdázás európai TOP-eseményén a házigazda magyar bajnok ZF-Eger, az orosz Kirishi, a spanyol Sabadell és a görög Vouliagmeni csatázik a kupagyőzelemért. A Bitskey-uszoda – ahol eddig a 2008-as férfi LEN Kupa döntő volt a legrangosabb esemény – kiváló helyszínt biztosít az eseménynek. A sajtótájékoztatón a résztvevő csapatok edzői, illetve egy-egy játékosa nyilatkozott az esélyekről.

A LEN nevében Gianni Lonzi delegátus, a FINA vízilabda bizottság vezetője, és Marco Birri a LEN igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Az esélyekről szólva Marco Birri elmondta: – ritka az ilyen kupadöntő, amelyen elmondhatjuk nincs igazi esélyes, mind a négy csapat joggal mondhatja képesek a győzelemre. Örömteli a nagy sajtóérdeklődés, negyven újságíró akkreditálta magát az eseményre.

A sajtótájékoztatón résztvevő játékosok is megerősítették a LEN vezető szavait. A Sabadell képviseletében Szűcs Gabrialla, az orosz Olga Beljajeva és az egri Keszthelyi Rita is a kupagyőzelmet jelölte meg célul. 

 

©

Szűcs Gabriella: – 2011-ben részese voltam a Sabadell kupagyőzelmének. A döntőben 4 gólt szereztem. Az olimpia évében hazatértem Dunaújvárosba, majd újra visszavezetett az utam Sabadellbe. Szeretnénk megnyerni a trófeát. 

 

 

 

 

 

©

Olga Beljajeva: – Öt felnőtt és négy junior válogatott tagja a van a csapatunknak. Tavaly hazai pályán nem sikerült nyerni. Az Imperia elleni negyeddöntőben a hazai döntetlen után Olaszországban nyertünk. Idegenben jobban megy nekünki. Szeretnénk elhódítani a trófeát.

  

 

©

  Keszthelyi Rita: – A BVSC elleni sikeres bajnoki elődöntőt követően a megszokott tempóban készültünk a fináléra. Kielemeztük az orosz ellenfelet. Megnéztük a nizzai meccsünket és az Imperia elleni felvételeket is. Felkészültünk, nyerni szeretnénk. Sok sikert kívánok mind a négy csapatnak.

A repülőtérről Egerbe tartó görögök trénere sms-ben jelezte: Jövünk és nyerünk.

Az elődöntőben az egriek a Kirishivel, a Sabadell a Vouliagmenivel találkozik. A torna mind a négy meccsét a televíziós közvetítésnek köszönhetően a LEN honlapján az egész világon élőben követhetik nyomon.

A LEN vezetői újságírói kérdésére válaszolva a következő évi kupakiírásokról szóltak: – Még nem lehet biztosat mondani, dolgozunk a változtatásokon – mondta Gianni Lonzi. – Az idei több meccses változaton módosítani kell. Emelni kell a színvonalat. Eladhatóbbá kell tenni a sportágat. A női szakágat azonos szintre kell hozni a férfiakéval. A LEN meghatározó erő a vízilabdázásban, 80 százalékban Európa dominál a világban.

Marco Birri hozzátette: Először saját magunknak, a LEN-nek kell változtatni. Csak a sapka és a nyaktól felfelé a fej látható a közvetítéseken. A körítést kell erősíteni, eladni a szponzorok felé. Tudjuk, hogy változtatni kell, nyitott kapukat döngetnek a klubok. A marketing szerepe nagyon fontos. Izgalmas, jó meccsek kellenek, erre most garancia a Final Fourba jutott négy csapat.

Bárány Attila az Egri Vízilabda Klub elnöke bizakodóan nyilatkozott: – Remélem jó házigazdái leszünk a Final Fournak. Tökéletes körülmények várják a csapatokat és reméljük telt ház előtt játszhatnak a csapatok. Köszönjük a LEN bizalmát és reméljük meg tudunk felelni az elvárásoknak. Most már a csapatok oldalán van a labda.

A tornán külön jutalmazzák a Final Four legjobb kapusát és legjobb mezőnyjátékosát, a házigazdák pedig a legjobb magyar játékost is elismerésben részesítik.

Program:
Április 26. péntek
18.00: CN Sabadell (spanyol) – Vouliagmeni NC (görög)
19.30: Kinef Surgutneftegas Kirishi (orosz) – ZF-Eger

Április 27. szombat
16.30: Mérkőzés a 3. helyért
18.00: döntő.

Belépőjegyek:
Napijegy 1000, ill. 500 forint (Diák, nyugdíjas)
Hétvégi jegy (péntek, szombat): 1500, ill. 1000 forint (diák, nyugdíjas).
Vásárlási lehetőség: Elővételben a Bitskey-uszoda pénztárában és a Mauri Tours budapesti irodájában.

Hajrá lányok!

Hajrá ZF-Eger!

Mindenki szurkoljon!

Tekintsék meg a nemzetközi sajtótájékoztatón készült képeink galériáját!Eger.
SZUPERINFO.HU