Orosz cirkálók süllyesztették el az egri lányok döntős reményeit

Innen kell az egri lányoknak felállni ma délutánig. Fotó: Ebner Béla
Innen kell az egri lányoknak felállni ma délutánig. Fotó: Ebner Béla
Hiába hangzott el a női vízilabdázók csúcstornája, a Bajnokok Kupája Egerben rendezett négyes döntőjének nemzetközi sajtótájékoztatóján, hogy már e négyesfogatba bekerülni is teljes siker, mégis csalódás, hogy a ZF-Eger hölgyei nagy zakót kaptak orosz vetélytársuktól, a Kirishitől a péntek este rendezett elődöntő mérkőzésen. Így ma csak a harmadik helyért játszhatnak Antal Dóráék a nap másik vesztese, a görög Voluigmeni ellen.

Bármilyen finom koktélokat kevertek is a Bitskey Aladár uszoda mellett, a Demeter Fröccsteraszon a hölgyek, bizony mindnek kicsit kesernyés volt a mellékíze. No, nem a remek borokkal vagy a mentával volt a baj, hanem a nézők szájízével. Vesztes – nagyon vesztes – meccs után ugyanis nem könnyű, olyan italt keverni, mely jó érzéssel töltené el a csalódott szurkolót. Nem baj, az a csodálatos Demeter féle Egri Csillag ma igazi szépségében mutathatja meg magát, vagy egy győztes bronzmeccs után, vagy fönt a várban, az Egri Csillag Borfesztiválon.

De nézzük sorjában, mi is történt a külsőségeiben, rendezésében tökéletes Marshall  Női Bajnokok Kupájának első napján.

Először a spanyol Sabadel és a görög Voulgiameni lányai ugrottak a Bitskey Aladár Uszoda medencéjébe. Kezdetben úgy tűnt, a spanyolok simán hozzák a meccset, aztán feltámadtak a görögök és nem csak kiegyenlítettek, de a vezetést is átvették. Két, nagyon hasonló képességű együttes kiegyenlített, jó játékú meccsével melegíthettek a szurkolók a várva várt találkozóra, melyben a mieink mérettetnek majd meg.

©

Végül a spanyol csizma szorítását nem bírták a görögök, s így a Sabadelnek – bár az utolsó negyedet a Vouliagmeni nyerte egy találattal – az addig összeszedett kétgólos előny elégnek bizonyult, hogy végül egy góllal, de riválisuk fölé emelkedjen. A mérkőzés összképét és a spanyolok sorait erősítő Szűcs Gabriella jó játékát látva, megérdemelten hozta a mérkőzést a spanyol női armada.

CN Sabadell – Vouliagmeni NC
9-8 (2-2, 4-3, 2-1, 1-2)
Gólszerzők: Domenech 2, Szűcs Gabriella 2, Ortiz 2-2, Pena, Garcia, Morgen, ill. Geromylou 2, Asimaki, Koeromylou, Kontogianni, Kouetzi, Liosi, Chydiriot.

Mire a ZF-Eger játékosai következtek az este második mérkőzésén, már megteltek a lelátók és az egri kemény mag jóvoltából megható pillanatok következtek, amikor is zúgott a magyar himnusz a Makovecz-uszoda boltozata alatt. Ahogy a lányok beugrottak a medencébe, bizony sokaknak elszorult a szíve, vörös úszódresszben feszítő oroszok széles hátát látva. A Kirisi olyan lendületet vett, amit szinte képtelenség volt behozni. Az 5-1-re nyert első negyed után ugyan még sikerült az egrieknek egy egálos második játékrészt produkálni, de innentől a vendégek előnye csak növekedett. Megállíthatatlanul, okosan és szellemesen játszották a legmodernebb, gyors és lendületes vízilabdát, ami ellen a mieinknek nem volt ellenszerük. Pedig tudásuk alapján a ZF-Eger hölgyei ennél sokkal többre képesek, s ezt már láthattuk is tőlük nem egyszer. Ez alkalommal azonban, mintha ijedten, megilletődve játszottak volna. Az első pillanattól látszott, hogy nem csak tartanak, de félnek is ellenfelüktől.  Voltak pillanatok, amikor a nézősereg már azon sóhajtozott, nehogy közte tíz legyen a vége…

©

Végül a Kirishi 16-10-re nyerte a mérkőzést, így ők a mai főmeccsen a döntőben pólózhatnak a Sabadellel, míg a mieink a Vouliagmeni ellen bizonyíthatnak. Reméljük, a fél ötkor kezdődő összecsapásig kiheverik az oroszok által okozott sokkot és büszkén állhatnak a dobogó harmadik fokára.

Hajrá lányok! Hajrá Eger!

Mindenki szurkoljon!

©

ZF-Eger – Kinef Kirishi
10-16 (1-5, 2-2, 4-5, 3-4)
Eger, 1500 néző. V.: Matache (román) Dutilh Dumas (holland).
EGER: Gangl – Keszthelyi 2, Antal 2, Pengő, Somhegyi 1, CZIGÁNY D. 4, Vályi. Cs: Veréb 1, Pócsi. Edző: Kelemen Attila
KIRISI: KARNAUH – Okuneva 1, PROKOFJEVA 2, Kurocskina, BELJAJOVA 3, KHOKORIKOVA 5, KRIMER 3. Cs: Zubkova, Kirilcsova, SZIMANOVICS 2, Rizskova, Bogdanova. Edző: Alekszandr Naritca
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 5/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2Eger.
SZUPERINFO.HU