Országosan a Fidesz-KDNP, Egerben Nyitrai Zsolt nyerte a voksolást

Akt.:
Országosan a Fidesz-KDNP, Egerben Nyitrai Zsolt nyerte a voksolást
© Győzelem! Dr. Nyitrai Zsolt a győzelem jelével köszöntötte a Fidesz szimpatizánsait a Polgárok Házában. Fotó: Ebner Béla
Egerben a Polgárok Házában gyülekeztek a Fidesz-KDNP szimpatizánsai, hogy együtt várják a vasárnapi voksolás eredményeit. S nem hiába követték együtt kivetítőn az eseményeket, hisz hamarosan kiderült, hogy a kormányzó pártszövetség újabb négy évre bizalmat kapott, Heves megye 1. számú választókerületében pedig dr. Nyitrai Zsoltra adták le a legtöbb szavazatot.

– Jó estét kívánok mindenkinek, azt szeretném mondani, hogy megnyertük az országgyűlési választásokat – mondta dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke az Egri Polgárok Házában vasárnap éjfélkor. A jelenlévők tapssal köszöntötték a várva várt bejelentést.

– A Fidesz nyert országosan, Hevesben és helyben, az I. számú választókerületben is: ez hatalmas siker – jelentette be Nyitrai Zsolt, s köszönetet mondott azon választópolgároknak, akik éltek a demokratikus jogokkal, és leadták szavazatukat.

– Az emberek – folytatta – értékelték munkánkat, és kiálltak mellettünk. Hiába érték támadások kormányunkat, a választók mellettünk álltak, hiszen az Orbán Viktor vezette kormány a négy év során megalkotta az Alaptörvényt, rendbe hozta a gazdaságot, teljesítette az EU által megkövetelt hiánycélt, visszafizette a hiteleket, megvédte a nyugdíjat, a rezsicsökkentést, a családokat, valamint több százezer új munkahelyet is teremtett.

Hangsúlyozta: sokaktól kaptak bátorítást, hogy jó úton haladnak, ezért szavaznak nekünk bizalmat a következő négy évre is.

Külön is megköszönte azoknak, akik rá szavaztak, a 27 település 80 ezer választópolgárának, valamit a szövetségeseiknek, a környékbeli polgármestereknek a támogatást.

– Hálás vagyok a több száz önkéntesnek, a kampányt vezető barátaimnak, hogy segítettek, ezt a nagy sikert csakis együtt érhettük el – tette hozzá.

– Külön is köszönöm azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egyéni jelöltként megszerezzem a győzelmet választókerületemben. Immár a negyedik ciklust kezdhetem el, ám ezúttal már egy kisebb, létszámában felére csökkent Országgyűlésben – mondta Nyitrai Zsolt.

– Holnaptól tovább folytatjuk a párbeszédet az emberekkel, kapcsolatban maradunk velük és segítünk nekik, ha szükségük van ránk. Megígérhetem, hogy mindig számíthatnak rám, mert partner leszek a fejlődésben” – jelentette ki.

A Polgárok Házát zsúfolásig megtöltő szimpatizánsok, barátok és harcostársak gratulálhattak először Nyitrai Zsolt győzelméhez.

Heves megye 1. számú választókerület eredményei:
98,97 %-os feldolgozottságnál:
• Dr. Nyitrai Zsolt Péter (FIDESZ-KDNP) 39,01%
• Mirkóczki Ádám (JOBBIK) 28,44%
• Dr. Szalóczi Géza György (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) 25,41%

Heves megye másik két választókerületében is taroltak a Fidesz-KDNP jelöltjei.

Heves megye 2. számú választókerület eredményei:
99,18 %-os feldolgozottságnál:
Horváth László Dezső (FIDESZ-KDNP) 37,13%
• Vona Gábor (JOBBIK) 35,86%
• Dr. Sós Tamás (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) 22,11%

Heves megye 3. számú választókerület eredményei
99,00%-os feldolgozottságnál:
• Szabó Zsolt (FIDESZ-KDNP) 41,15%
• Sneider Tamás (JOBBIK) 31,12%
• Korózs Lajos (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) 21,89%

Tekintse meg a választás éjszakáján, a Polgárok Házában készült képgalériánkat! Eger.
SZUPERINFO.HU