Őrült meccsen lett harmadszor bajnok a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata

Akt.:
Őrült meccsen lett harmadszor bajnok a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata
Megvédte címét a ZF Eger együttese, miután egy 45 súlyos hibát hozó, irdatlanul feszült mérkőzésen harmadszor is legyőzte a Szolnoki Dózsa-Közgép gárdáját, ezúttal 14-11-re, és ezúttal itthon, a Bitskeyben.

zfeger_logoVárható volt, hogy idegtépő küzdelem vár a csapatokra, de azt azért nem gondolták, hogy a példátlanul szigorú bíráskodással is meg kell küzdeniük, nem csak egymással. Az adok-kapokból eleinte a Szolnok együttese jött ki jobban, sőt a mérkőzés első felében nem csak emberelőnyös helyzetből voltak eredményesek, de szép támadások végén akciógólokkal is megörvendeztették szurkolóikat, amitől az egri közönség nem volt igazán boldog. Sőt, a mérkőzés derekára már reményvesztett arcokat is látni lehetett a Bitskey tribünjén. Az eredmény kedvezőtlen alakulása, illetve a rengeteg kimaradt lehetőség erre minden okot meg is adott. Szívszorító volt látni, ahogy a Szolnoki Dózsa Közgép csapata 8-5-ös vezetést szerzett a nagyszünetig. A játék képe alapján a három gólos különbség ekkor behozhatatlannak látszott.

Tekintse meg, mi történt a medencében!

Fordulás után azonban minden megváltozott. Na nem a bírói szigor, hanem a játék képe. Alig kezdődött el a harmadik negyed, s Bátori révén már vezetett az Eger, s a szolnokiaknak a mérkőzés ezen szakaszában semmi nem jött össze. Beindult az Eger-henger, s ebben a játékrészben öt gólt gyűrtek be a szolnokiak kapujába, mégpedig úgy, hogy egyet sem kaptak. 

A meccs végül a negyedik rész elején dőlt el: ekkor Vörösnél tényleg nagyon lejött a vörös köd, összeverekedett Bedő Krisztiánnal, ő volt brutálisabb, ezért kiküldték 4 percre, Bedő cserével szállt ki – az ötös ettől még járt az Egernek, Biros nem tévesztett, közte háromnál pedig kezdett kivégzés-jelleget ölteni a találkozó. 

A szolnokiak mentek becsületből, vezettek is tetszetős támadásokat, de a ZF már kényesen ügyelt arra, hogy megőrizze kiharcolt előnyét. 

A mérkőzést végül 14-11-nél és 45 súlyos hibánál csöngették le (26-19 volt a megoszlás) – ebből azonban a Bitskey lelátóján már csak az első adat érdekelte a nézőket, akik vadul ünnepelték együttesüket: az Eger megvédve címét, ismét megnyerte a magyar bajnokságot!

Eredmény – férfi bajnoki döntő, 4. mérkőzés:
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 14-11 (3-4, 2-4, 5-0, 4-3)
Játékvezetők: Németh András, Fodor Rajmund
ZF-Eger: Bisztritsányi – Bátori 2, Graham 2, Gór-Nagy 1, Bundschuh, Hárai 3, Biros 3 (2). Csere: Meixner (kapus), Zalánki, Salamon 1, Kovács Gábor 2, Bedő, Varga Zs., Lőrincz. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szolnok: Decker A. – Gocic 1, Hosnyánszky 4 (1), Hangay, Jansik 1, Kis G. 2, Török 3. Csere: Vörös, Aleksic, Pásztor, Kalmár, Nagy R., Tóth P. Szakmai igazgató: Kovács István
Gól/emberelőny: 8/17, illetve 7/23
Ötméteresek: 2/2, illetve 1/2
Kipontozódott: Bundschuh (14.), Salamon (20.), Gór-Nagy (21.), Varga (24.), illetve Jansik (13.), Gocic (22.), Aleksic (30.), Hosnyánszky (31.)
Kiállítás cserével: Bedő (25.), illetve Török (17.)
Kiállítás 4 percre: Vörös (25.)

A lefújást követően kezdődhetett a fieszta! Dabrowski Norbertet még a játékosok rántották magukkal a medencébe, a stáb többi tagja pedig már féktelen jókedvében vetette magát a a Bitskey Aladár Uszoda bajnokot ringató vizébe. Habis László, Eger polgármester és Bárány Attila klubelnök sem akarta megúszni a vizes ünneplést. Ők sem ódzkodtak attól hogy vizes lesz a ruhájuk, hisz elsők közt akartak pacsizni a bajnokcsapat tagjaival.

Tekintse meg, mi történt a medence partján!

A vizes ünnepet követően immár a medence partján került sor a hivatalos díjátadó ceremóniára. Előbb a csalódottnak látszó második helyezett, a Szolnoki Dózsa Közgép csapatának tagjai vehették át az ezüstérmet, majd következhetett a várva várt pillanat, amikor egy néha döcögős év munkája mégis meghozta gyümölcsét, s a ZF-Eger játékosainak nyakába akasztották a bajnoknak járó aranyérmeket, Biros Péter, mint csapatkapitány pedig immár harmadszor emelhette magasba a bajnoki serleget, sőt egy nagy üveg pezsgő is került, mellyel klasszikus módon locsolta le társait a boldog csapatkapitány. A nedűből persze jutott Dabrowszki edző nyakába is. 

Tekintse meg, mi történt az uszoda előtt!

Az ünneplés aztán már a Makovecz Imre tervezte vízilabda-szentély előtt folytatódott, ahol a szurkolók is köszönthették kedvenceiket, s a ZF-Eger játékosai is megköszönhették az egész évben töretlen biztatást. A játékosok egyenként, sapkaszámuk szerinti sorrendben kaptak szót, s ki elfogódottan, ki tréfásan nyilatkozott az elmúlt évről, az elmúlt csatákról. Biros Péter, mint csapatkapitány kijelentette, hogy azért igazán felemelő egy vidéki városban pólózni, mert itt nem csak egy csapatot, hanem egy egész várost képvisel az ember. Többen elmondták azt is, hogy bár nem e város szülöttei, mégis egyre inkább egrinek érzik magukat, s arról sem feledkeztek meg a fiúk, hogy köszönetet mondjanak Gerendás Györgynek, aki év közben távozott a csapat éléről, de érdemei elévülhetetlenek, ha erről a harmadik bajnoki címről beszélünk.Eger.
SZUPERINFO.HU