Rázsi Botond jóízű disznóságra hív Felnémetre

Akt.:
Rázsi Botond alpolgármester szeretettel vár mindenkit Felnémetre.
Rázsi Botond alpolgármester szeretettel vár mindenkit Felnémetre.
Ha farsang, akkor disznótor Felnémeten! Szombaton a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium udvara a ad otthont reggel héttől este ötig a hagyományos tél- és disznóbúcsúztató rendezvénynek.

Rázsi Botond alpolgármester számára fontos, hogy Felnémeten mindig történjen valami. S történik is! Ilyen a Disznótoros Fesztivál is, amit immár másodjára rendeznek meg február 16-án, szombaton a Pásztorvölgyi udvarán. Elsősorban természetesen gasztronómiai rendezvényről beszélhetünk, de lesz itt minden, mi szem-szájnak és szellemnek ingere.

Nagy Tibor, Bíró Zoltán, Császár Eduárd, Karanyicz József, Farkas József, Dréher József, Makovics Tibor, Bódi Zsolt, Veres Gábor böllérek mellett az esemény díszvendége Dósa Tibor Királyi Főszakács, Felnémet új fertálymestere lesz.

Egész nap forralt bor melengeti majd a zimankóban disznólkodni vágyókat, de reggelire disznófogó pálinka, hagymás sült vér, tízórai: sült hasaalja szalonna, ebédre orjaleves csigatésztával, pörkölt sós burgonyával, uzsonnára hurka, kolbász várja a vendégeket.

Kísérő rendezvények közt szerepel forraltbor-főző verseny és disznótoros sütemények versenye, Hagyományőrző együttesek fellépései színesíti a programot a gyerekeket pedig játszóház várja.

Fél tizenegykor kerül sor a forraltbor-főző verseny eredményhirdetésére, majd a Felnémeti Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület Hagyományőrző Népdalköre és a Felnémeti Rezesbanda közös fellépése örvendezteti meg a várható sokadalmat. Fél tizenkettőkor hirdetnek eredményt a disznótors sütemények versenyében, majd két órakor lép színpadra az Egri Csillagok Népdalkör.

Véradásra is lesz lehetőség 8 és 12 óra között – hogy ne csak a malacok adják aznap a vérüket…Eger.
SZUPERINFO.HU