Tucat közte – Bátori ötből öt gólt dobott

Tucat közte – Bátori ötből öt gólt dobott
© Bátori Bence
  Amikor háromnegyed hat körül a Groupama-Honvéd piros-fehérbe öltözött játékosai leszálltak a buszról a Bárány Uszoda előtt, s magabiztos léptekkel átsétáltak a Bitskeybe, nem gondolták, hogy megalázó vereséggel kell elhagyniuk az egri medencét.

©

A találkozón az egri Mezei Tamás akcióból kezdte meg a gólgyártást, melyre egy perc múlva szabaddobásból válaszolt a honvédos Kovács Péter. Innentől azonban csak a ZF-Eger uralta a Bitskey Aladár Uszoda medencéjét. Gór Nagy Miklós akcióból növelte az előnyt, majd Kevin Graham szép megúszásból vette be Gergely István kapuját, Biros Péter pedig ugyancsak akciógóllal mutatkozott be a fővárosiaknak. Az első játékrész vége előtt két perccel Chilkó Márton már az ötödik egri gólt lőtte,szintén akcióból, kialakítva így az 5-1-es eredményt, mely már nem is változott az első nyolc perc végéig.

Ekkor jött azonban az igazi fekete leves a Groupama-Honvéd játékosai számára. Bátori Bence egymás után háromszor vállalkozott lövésre, s mindháromszor bevette Gergely kapuját, két alkalommal emberelőnyös szituációban, de harmadszor ő is bebizonyította, hogy akcióból is képes eredményes lenni. Találataival a nagyszünetre már 8-1-es eredmény díszelgett az eredményjelző táblán.

Fordulás után a ZF-Eger ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. Gyors egymásutánban kihasználva az emberelőnyöket Mezei Tamás és Chilkó Márton is eredményes volt: 10-1!!!

Ekkor föltámadni látszott a Honvéd, s Kiss Gergely doktor valamint Mátyás Zoltán góljaival 10-3-ra módosult az eredmény. Erre azonban Gór Nagy még ebben a negyedben válaszolt, 11-3-ra módosítva az állást.  

A Honvéd számára folytatódott a rémálom, melyből már nem sikerült fölébredniük a meccs végéig. Az utolsó játékrészben, Kevin Graham labdaelhozását követően a Groupama-Honvéd kapuja előtt Mátyás Zoltán az egri Mezei Tamás ellen követett el szabálytalanságot, melyet a játékvezetők ötméteressel büntettek, amit Kovács Gergely értékesített magabiztosan. Bundschuh Erik akcióból folytatta a gólgyártást, majd Bátori Bence – aki épp a fővárosi gárdától igazolt 2011-ben Egerbe – előbb büntetőt értékesített, majd akciógólt is szerzett, beállítva így a 15-3-as végeredményt. Különlegessége ennek a teljesítménynek, hogy a fiatal játékos mind az öt kapuralövése gólt eredményezett, ezzel száz százalékos mutatót ért el a mérkőzésen.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vodafone Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság

 ZF-Eger–Groupama-Honvéd
15–3

 ( 5-1, 3-0, 3-2, 4-0 )

Bitskey Aladár uszoda
2013. január 12. 19.00 óra

Gólszerzők:
ZF-Eger: BÁTORI BENCE 5, Gór Nagy Miklós 2, Chilkó Márton 2, Mezei Tamás 2, Bundschuh Erik 1, Kovács Gábor 1, Biros Péter 1, Kevin Graham 1
Groupama-Honvéd: Mátyás Zoltán 1, Kiss Gergely dr. 1, Kovács Péter 1.

Címkék: , ,


Eger.
SZUPERINFO.HU