Egerben díszeleg Európa fája

Óvodások körtánca Eger büszkesége, a keleti platán ágai alatt. Fotó: Ebner Béla
Óvodások körtánca Eger büszkesége, a keleti platán ágai alatt. Fotó: Ebner Béla
Az egri Termálfürdő területén álló platánfa nyerte el az Év Fája Európában címet! Végül bő tizennégyezer szavazattal a mi büszkeségünk mellbedobással előzte azt a másik platánt, mely hajdan Sziléziában vert gyökeret.

A honi szavazáson az öreg platán elnyerte az Év Fája címet Magyarországon, így indulhatott az európai megmérettetésen, ahol nagy csata alakult ki az elsőségért. Végül mellbedobással győzött a mi fánk, 307 szavazattal megelőzve lengyel riválisát, ahogyan arról korábban itt beszámoltunk.

A fa tövében kedves ünnepségen elsőként az óvodások köszöntötték műsorral a vén platánt.

Habis László a cím elnyerése alkalmából rendezett ünnepségen a fa terebélyes ágai alatt elmondta, hogy ez a győzelem a város, az itt élő emberek erejét, elszántságát bizonyítja. A 14.205 szavazat, mely az öreg platánra érkezett, ugyanis annak az együttgondolkodásnak, tenni akarásnak az eredménye, mely jellemző kell hogy legyen a városra, ez is része ugyanis az úgynevezett egriségnek. Hozzátette: ez az eredmény arra is felhívja a figyelmet, hogy Eger olyan hely, ahol megőrzik, ápolják természeti értékeiket.

Lugosi Dénes, a Termálfürdő vezetője is az összefogásban, az együtt gondolkodásban és az együttműködésben látja a siker zálogát.

©

A köszöntő szavakat követően Eger polgármestere ajándékkal kedveskedett az ovisoknak, akik ezt követően megrohanták és birtokba vették a keleti platán vaskos ágait.

Tekintese meg képgalériánkat!.
SZUPERINFO.HU