Egerben rendezhetik a női vízilabdázók Bajnokok Kupájában a Final Fourt

Akt.:
Egerben rendezhetik a női vízilabdázók Bajnokok Kupájában a Final Fourt
Budapesten tartotta soros összejövetelét az Európai Úszószövetség elnöksége, a LEN Büro. Az ülés napirendjén szerepelt a két legrangosabb európai kupasorozat, a férfi Bajnokok Ligája, illetve a női Bajnokok Kupája négyes döntőinek helyszín-kijelölése.

A LEN vezérkara egyhangúlat támogatta az Eger pályázatát – azaz az április 26-27-én esedékes női Bajnokok Kupája Final Fournak a hevesiek adhatnak otthont; esetükben a rendezés feltétele, hogy túljussanak az Olympiakosz Pireusz elleni negyeddöntőkön. Az első meccset ma játsszák a görögök otthonában. Amennyiben a magyar bajnokcsapatnak mégsem sikerülne a négy közé jutás – erre gondolni sem merünk –, akkor más város jelentkezését várja a LEN.

A férfiaknál a szerbek jelentkezését támogatták, itt Belgrád lesz a rendező – náluk nincs „lábjegyzet”, azaz akkor is megrendezik a BL-döntőt, ha a Partizan Beograd és a Crvena Zvezda egyaránt elvérezne a nyolcaddöntők, illetve a negyeddöntők során. Reméljük, a Zvezdával végeznek az egri férfiak a tizenhat között, bár erre a belgrádi mérkőzés után kevés az esély.

Az egri hölgyek megtették az első lépést az Egerben rendezendő Final Fourért, hisz egygólos győzelmet arattak Görögországban.

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU