Egy korszak vége

Akt.:
Egy korszak vége
© Fotó: Molnár Péter
Budapest – Csaknem 15 év után érkezik saját dallal a musical-énekesnő.

A debreceni születésű Sári Évi a Fem3 Café című könnyed beszélgetős műsorban bejelentette, hogy 18 év közös zenélés után nélküle folytatja tovább a Splash együttes.

Imádja a nemrégiben szárnyra kapott retrólázat, ám a színházi munkái miatt sok koncertet le kellett mondania.

– 2001 óta voltam aktív tagja az együttesnek, és élveztem, hogy 4–5 éve már újra elénekelhettem a régi dalokat, hiszen nagyon szeretik az emberek. Viszont az elmúlt időszakban tíz felkérésből nyolcra nemet kellett mondanom. Ősz Balázzsal végigszántottuk az országot, hiányozni fognak a fellépések, azonban egy korszak lezárult – mondta a műsorban Évi.

A musicalénekes becsukott maga mögött egy ajtót, ám egy ablakot nyitott ki helyette, és visszatért régi önmagához.

– Nem gondolkodtam saját popzenei karrierben, egészen a Sztárban sztár című műsorig. Egy fiatal zeneszerzőpárossal összeálltunk, és a Budapest Dal 2019-es pályázatra írtak nekem egy dalt. A közös munka olyan jól sikerült, hogy a beküldött, több mint 100 produkció közül az enyém is bejutott a legjobb 13 közé – idézte fel izgatottan Évi.

A 2019-ben kiírt pályázat egy olyan dalt keresett, amelynek üzenete nem csak Budapestről szól. A Fővárosi Önkormányzat igazán dinamikus szerzeményeket várt a projektbe, mivel a nagyváros idén az Európa Sportfővárosa címet viseli. A dalnak olyan hatást kellett elérnie, hogy a dinamikája mozgásra inspiráló legyen, egyben emlékeztessen a fővárosra.

A fináléban olyan előadók dalai vannak, mint például Janicsák Veca, Tóth Gabi, Majka, Vastag Csaba, Szikora Róbert és a New Level Empire. Mellettük pedig a debreceni Sári Évi hosszú idő utáni első dalát is hallhatjuk. A szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján az eredményhirdetés a budapesti Thália Színházban lesz, pénteken este.

ND.
SZUPERINFO.HU