Egyéves a Műgyűjtők Éjszakája

Ötödik alkalommal tartják meg csütörtökön a Műgyűjtők Éjszakáját a budapesti galériás negyedben. A szervezők hat kiállítás-megnyitóval és négy koncerttel készülnek az eseményre, amit Budapesten tavaly nyáron rendeztek meg először.

A Műgyűjtők Éjszakáján öt órától a Jazz Quartett Band ad koncertet a Násfa Galéria előtt. Este hétkor két kiállítás is nyílik. A Körmendi Galéria Martyn Ferenc festőművész Franciaországban készült képeit mutatja be. A Pintér Sonja Kortárs Galériában Loránt Zsuzsa szobrászművész munkáiból látható tárlat.

Húsz órától a Múzsa Galériában kortárs képzőművészek munkáiból nyílik tárlat. Este kilenctől Mesterrajzok II. címmel, grafikai kiállítás látható az Erdész &Makláry Fine Arts Galériában. Többek között Aba-Novák Vilmos, Bálint Endre, Korniss Dezső, Victor Vasarely műveit nézhetik meg a látogatók. A Pintér Antikban szintén kilenctől a Grencsó Bio Kollektív ad koncertet.

Hagyományosan ezen az estén a már korábban megnyílt és állandó tárlatok is látogathatók. A Haas Galéria és Kiállítóterem XX. századi festményeket mutat be. A Memoart Galériában Kelemen Károly múlt századi művészekről készített festményei láthatók. Az Antik Zsolnay Galériában art deco és régi magyar kerámiákat nézhetnek meg a látogatók.

A galériák és régiségkereskedések éjfélig tartanak nyitva az ötödik Műgyűjtők Éjszakáján is.
Bővebb információ a www.mugyujtokejszakaja.hu oldalon olvasható.

A Műgyűjtők Éjszakája először tavaly júliusban mutatkozott be Budapesten, akkor több ezren látogattak el a galériások utcájába. A programnak Franciaországban is hagyománya van: a párizsi galériás negyedekben is évente többször rendezik meg a népszerű kulturális eseményt..
SZUPERINFO.HU