Egymást segíti a Bethesda és az Uzsoki

Egymást segíti a Bethesda és az Uzsoki
A Bethesda Gyermekkórház és az Uzsoki Utcai Kórház régóta dolgozik együtt több szakterületen.

Most a két intézmény együttműködési szerződést írt alá. Ebben konkrétumokat is meghatároztak a gyermek- és felnőttortopédiai, illetve a traumatológiai ellátásra vonatkozóan.
– A különböző speciális sérüléseknél segítjük a gyermekkórházban dolgozó kollegákat. Ilyen például egy csípőtáji sérülés, vagy egy artoszkópos beavatkozás – tudta meg a Zuglói Lapok dr. Ficzere Andreától, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatójától. Az idegsérülésben szenvedő, többszöri operációra szoruló gyermekek ellátását is együttesen végzi a két kórház. Ezenkívül az Uzsokiban zajló, magas színvonalú oktatás a Bethesda szakembereire is kiterjed. A gyermekkórház végzi – néhány speciális eset kivételével, mint a daganatos megbetegedések vagy a szívsebészet – a zuglói gyerekek csaknem minden típusú ellátását. Tevékenysége kiegészül az Uzsoki Utcai Kórház dolgozóinak szakértelmével.
– Ha olyan szakmai segítségre van szükségünk, amely az uzsokis kollégáknak megvan, örömmel fogadjuk őket. Jönnek segíteni például, ha gyermekanesztézia vagy intenzív ellátás szükséges, akár akkut, akár tervezhető beavatkozásról van szó. A feltételeket meg tudjuk teremteni, hiszen erős intenzív osztályunk van – tette hozzá dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. 

 .
SZUPERINFO.HU