Egyre több fiatal vesz részt a Franciaországról szóló versenyen

Akt.:
Egyre több fiatal vesz részt a Franciaországról szóló versenyen
Az Ismerd meg Franciaországot elnevezésű verseny egyre népszerűbb Hódmezővásárhelyen. Idén az általános, illetve a középiskolás kategóriában összesen 135 fiatal vett részt a Francia – Magyar Baráti Társaság által szervezett vetélkedőn a Fekete Sasban.

A Francia Magyar Baráti Társaság idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. A szervezet a kezdetektől azon munkálkodik, hogy francia nyelvet és kultúrát népszerűsítse és terjessze a városban és a régióban egyaránt. Céljait többek között úgy szeretné megvalósítani, hogy évente megrendezi az országismereti versenyt, hogy kiderüljön, ki tud többet Franciaországról. 

– A téma mindig Franciaország egy-egy területe, illetve megyéje. Idén először a tengerentúli területeket adtuk feladatul a versenyző diákoknak – mondta Dr. Radicsné Dr. Rúzsa Ilona, a Francia-Magyar Baráti Társaság vezetője.

 

A szervezet mindig is elsődleges törekvésének a francia nyelv és kultúra megismertetését tartotta, ezért is hirdetett olyan versenyt, amelyre a város valamennyi iskolájából elindulhatnak a diákok.

 

– Annak érdekében, hogy minél többen kedvet kapjanak a francia nyelv tanulásához, nem zártunk ki a jelentkezők köréből egyetlen egy iskolát sem, azokat sem, ahol nincs francia oktatás. Így azok is itt vannak, akik még nem tanulják a nyelvet, de reméljük, hogy egyszer választani fogják azt a középiskolai vagy az egyetemi tanulmányaik során – tette hozzá a társaság vezetője.

 

A verseny népszerűsége nemcsak töretlen, de a részvevők létszáma folyamatosan növekedett az elmúlt évek során. Idén az általános és a középiskolás kategóriában összesen 135-en indultak el a megmérettetésen és bizonyították: ismerik Franciaországot.

(hodmezovasarhely.hu)

 .
SZUPERINFO.HU