Egytől egyig – háztól házi

Akt.:
Egytől egyig – háztól házi
Miért választ egy kereskedő ma latin nevet a boltjának? – Ha a gyógyszertárra ki lehet írni, hogy apotheke, akkor a mi, egészséges táplálkozást szolgáló kínálatunkat is nevezhetjük Alliumnak – így a tulajdonos házaspár: Horányi Márton és Horányi Beáta.


– Miért?
– Mert ez annyit jelent, hogy hagyma! Az allium cepa, a vöröshagyma egy kitűnő növény (illetve „szer”), amivel nagyon jól lehet jellemezni az egészséges táplálkozást. Az alliumok, azaz a hagymafélék „családostól” ezt képviselik. A fokhagyma gyógyhatása talán még általánosabban ismert, de említhetjük a medvehagymát, amit mostanság kezdtek „felfedezni” és lehet még sorolni…
– A bolt kínálatát tekintve mi mindenre utal még az Allium?
– Közel 300 féle termék található, valamennyi kizárólag természetes alapanyagot tartalmaz, illetve ekként szolgálja a háztartást. Mondhatni, hogy nálunk minden egytől egyig termelői háztól való. Kézműves lekvárok, szörpök, különlegességek, a Cserpes Sajtműhely tejtermékei, közel 80 féle fűszer, bio- és reformélelmiszerek, aszalványok, mézek, termelői tojás, friss zöldség-gyümölcs.
Ahogy körülmutatnak az üzletben, hosszúra nyúlhatna ez a felsorolás, de ehelyett, inkább a személyes körültekintést, a válogatást ajánlják.
– A húsvétra való nyitással azt is szeretnénk kifejezni, hogy az ünnepi és az egészséges étkezés összeegyeztethető. De azután is segítünk: mert ami nálunk megtalálható, azokra a hétköznapokban is szükség van az egészségért.
INFOBOX:
Allium Delikát
Gyenesdiás, Kossuth u. 101.
Nyitva: H-P: 7-17, Szo: 7-13.
SZUPERINFO.HU