Elbontották a régi teret Diósgyőrben

Akt.:
A lerakott járólapokon nem láttunk bemélyedéseket
A lerakott járólapokon nem láttunk bemélyedéseket - © Fotó: Tajthy Ákos
Miskolc – A diósgyőri térfelújítások minősége miatt aggódik egyik olvasónk.

Javában tart az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér felújítása. A munkálatok még késő ősszel kezdődtek a területen, először az út melletti parkolók, illetve a járda átalakításával, valamint a tér körbekerítésével, és bontásával. A felújítás jelenleg is zajlik, viszont a munkákkal kapcsolatban egy igen panaszos hangú levelet juttatott el szerkesztőségünkbe az egyik olvasónk. Viszonylag hosszú levelében úgy fogalmaz: „az eddig elkészült járdaszakaszon már most egy hatalmas befelé horpadó gödör van, illetve több helyen a lerakott térkő kiáll, ferde, letört… Ez pedig már egy »kész« szakasz!”

Kedden délelőtt magunk is felkerestük az átépítés alatt lévő teret, hogy saját szemünkkel győződjünk meg az „áldatlan állapotokról”. Nos, nem ugyanazt tapasztaltuk, mint amit levélírónk papírra vetett.

Nem tűnt késznek

A járda ránézésre sincs teljesen készen. Ennek jele az is, hogy a tér felőli oldalát deszkák szegélyezik, a közepén viszont valóban van egy gödör, még a térkő is hiányzik. Vélhetően csak azért, mert itt közlekednek a felújításban részt vevő munkagépek. Ezen kívül csak a parkoló akadálymentesítése miatt volt megsüllyesztett a járda.

Magát a teret egyébként mostanra szinte teljesen elbontották, ottjártunkkor egy munkagép árválkodott a közepén. Természetesen továbbra is figyelemmel kísérjük a beruházást, és arra később visszatérünk.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér átépítése várhatóan tavaszra készül el. A területen gyakorlatilag minden megújul: cserélik a térburkolatot, az utcabútorokat, felfrissül a növényzet és egy új szökőkutat is kialakítanak.

ÉM-TÁ


Több területen is felújítások kezdődtek Diósgyőrben
Miskolc - A helyiek örülnek a felújításnak, de szeretnék tudni, pontosan milyenek lesznek a terek. A diósgyőri városrész több közterületén is felújítási munkálatok kezdődtek a közelmúltban. A Táncsics Mihály téren és az Árpád utcai szolgáltatóház előtt is munkagépek és munkások jelentek meg, akik....
SZUPERINFO.HU