Éles robbanótesteket foglaltak le Szekszárdon

Éles robbanótesteket foglaltak le Szekszárdon
Három éles robbanótestet foglalt le a rendőrség csütörtökön Szekszárdon, a szerkezeteket rövidesen megsemmisítik – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Deák Balázs elmondta: a feltehetően második világháborús gránátokat, amelyekről a készenléti rendőrség tűzszerészei a helyszínen megállapították, hogy élesek, egy kertvárosi ingatlan területén, házkutatáson foglalták le.

A szerkezeteket Szekszárd határában, egy homokbányában robbantják fel, amelynek egy kilométeres körzetét lezárták – tette hozzá.

Deák Balázs, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: egy 56 és egy 39 éves szekszárdi férfit robbanóanyaggal való visszaéléssel, egyiküket pedig lopással is gyanúsítják.

A szekszárdi rendőrkapitányság csütörtökön házkutatás során foglalt le Szekszárdon, egy kertvárosi ingatlanban három, feltehetően második világháborúból származó aknagránátot.

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei megállapították, hogy éles, sérült állapotú robbanótestekről van szó, amelyeket egy Keselyűsi úti homokbányában semmisítettek meg.

A rendőrkapitányság indítványozza a két férfi előzetes letartóztatását – közölte a sajtóreferens.

 Forrás: MTI, fotó: www.tenyezo.hu.
SZUPERINFO.HU