Frissítve:

Életfa napok, skorpió jegyben

Életfa napok, skorpió jegyben
Az évkörök rendszere keretet ad a keszthelyi Életfa Általános Iskola pedagógiai programjának.

hiba beküldése

Kapcsolódik ez a tanévi Életfa-napokhoz is, amikor a szülők körében nyitott foglalkozásokon még oldottabb légkörben játékos tanórák zajlanak. A skorpió jegyében összeállított feladatokat az alkalomra összeállt vegyes korosztályú csoportok kapták.
– Ilyesmire máskor is van példa, ezekbe adunk betekintést az érdeklődőknek – monda Babos Lajos, az intézmény igazgatója. – Fontos pedagógiai cél, hogy a világ dolgairól az összefüggések meglátásában való gondolkodást alakítsunk ki, tanulóink tapasztalatszerzés útján szerezzék meg az ismereteket.
A természet- és társadalomtudomány, a művészet, a néprajz és a drámajáték köré szerveződtek a foglalkozások, ezekben egymást váltva minden csoport részt vett. Végeztek fizikai kísérleteket, gyakoroltak néptánc elemeket, készültek halloween töklámpák, különféle jelmezekben tartottak színpadi mozgási próbákat, s kutakodtak közösen az okostelefonok mind többféle használati lehetőségei között. Helye volt a mókázásoknak is, majd a nyílt napok keretei között tettek még egy természetismereti kirándulást a Kis-Balaton vízvédelmi rendszeréhez tartozó Kányavári-szigetre.
Az Életfa-iskola képzéséhez szorosan hozzá tartozó zene, vendég fellépőkkel kapott kiemelt szerepet. Mint volt növendék tért vissza Benes Szilárd, aki klarinét hangszerrel hivatásául választotta a zeneművészetet, ugyancsak virtuóz muzsikus társával, Nikolas Lazic harmonikaművésszel közös koncertet adtak. H. Á..
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása