Elfáradt a hódmezővásárhelyi LKC a Makó elleni mérkőzés végére

Elfáradt a hódmezővásárhelyi LKC a Makó elleni mérkőzés végére
Igazi megyei rangadóra készültek az NBII Dél-keleti csoportjában, a makói Marosmenti NKSE csapata látogatott szombaton a Hódtói Sportcsarnokba a bajnokság 17. fordulójában.

A makóiak a bajnokság egyik legerősebb játékosállományával rendelkeznek, ennek megfelelően az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a tabella elején tartózkodnak, a Gyulai SE mögött a másodikak. A HLKC is jól kezdte a tavaszt, két hazai győzelemmel, egy értékes orosházi döntetlennel és egy vállalható gyulai vereséggel a hátuk mögött a 7. helyen várták a mérkőzést, melyen a pontszerzés reményében léptek pályára.

A mérkőzésen újra számíthattak Baloghné Tóth Orsolyára a kapuban és Németh Zsófira, viszont Gaál Adrienn makacs sérülése továbbra sem jött rendbe, így játéka erősen kérdéses volt a mérkőzés előtt, míg Kiss Ágnes betegség miatt hiányzott. Az első félidő kiélezett küzdelmet hozott, egyenlő erők összecsapásán jól tartották a makóiakat, sőt Tóth Orsi védéseinek, Tószegi, Németh és Török agilis játékának köszönhetően szinte végig vezettek. A mérkőzés végkimenetelében is döntőnek bizonyult csapatuk irányítójának, Török Biankának a kizárása, a játékvezetők döntése legalább két kiállítás esetében is erősen kérdéses volt, szemmel látható volt, hogy az ellenfél “utazik” játékosukra. Ennek ellenére egygólos előnnyel vonultak pihenőre, ami a játék képe alapján teljesen megérdemeltnek tűnt.

A második félidőben három játékosuk is kiesett a játékból sérülés miatt, így a makóiak fokozatosan el tudtak lépni megtizedelt csapatuktól. Németh és Hegyi sérülés, míg Tóth Orsolya rosszullét miatt szorult a kispadra, Gaál pedig szinte csak pillanatokra, védekezésben lépett a pályára, így a kezdőcsapatból csak Domján, valamint a fiatal Tószegi és Sajtos maradt meg hírmondónak. A makóiak erőfölényüket és a játékvezetők “tiszteletét” a második félidő derekától jól kihasználva végül 6 gólos győzelmet arattak.

A mérkőzés értékelésében megjegyezték, hogy a hazai pálya ezúttal elég erősen Makó felé lejtett, a játékvezetők tekintélyelvű felfogása a vendégcsapatot támogatta, míg az NBII-ben első évét töltő rutintalan csapatukat végig sújtotta. Emelt fővel, de pont nélkül hagyták el a pályát, bíznak benne, hogy sokat tanultak a mérkőzésből!

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Marosmenti NKSE 22-28 (14-13)

Jv: Mazzag István, Papp Tibor; Ellenőr: Vörös Bálint

HLKC: Baloghné – Domján 2, Németh 2, Török 2, Tószegi 12, Sajtos 1, Miklós Cs. Balogh (k), Molnár (k), Krumesz, Hegyi 3, Szabó, Blaskovics, Gaál

MNK SE: Kozserán K, Dani, Kürti 3, Szebehelyi, Kovács 8, Kozserán B. 6, Sárkány 2, Matyi 2, Fodor, Práger, Lovistyék 7, Almásy

Sipter Lajosné edző: “Fegyelmezett játékunkkal az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk egy nagyon erős makói csapatnak, sőt megérdemelten vezettünk a félidőben. A második félidőben a sérülések, és Török Bianka indokolatlan kizárása miatt már nem tudtuk az első félidő játékát produkálni, amit a rutinos makóiak ki is használtak. Csalódott vagyok, hiszen nem éreztem az egyenlő mércét a bíráskodásban, újonc csapatként nem tudtunk megbirkózni az ellenszéllel. Gratulálok a makóiak győzelméhez, valószínűleg kicsit szorosabb eredménnyel játékvezetői segítség nélkül is legyőzték volna a második félidőre jelentősen megfogyatkozott csapatomat!”

 

Junior mérkőzés:

Hódmezővásárhelyi LKC – Marosmenti NKSE 23-27 (11-18)

HLKC: Molnár – Krumesz 2, Fürcht 3, Sajtos 3, Szabó 7, Bálint 1, Becsei 1 Cs. Áncsán (k), Blaskovics G. 1, Blaskovics I. 3., Kandó, Földesi 1, Jaksa, Török 1

MNK SE: Gyenge 6, Lovistyék 13, Wöller 1, Nagy, Koczka, Molnár, Kádár 2, Gyürki, Méreg 2, Csák, Brakszatórisz, Stachó, Zombori 4, Almásy

 

A bajnokság 18. fordulójában a bajnoki tabella 4. helyén álló Szarvasi NKK csapatához utaznak.

2013. 04. 21. (vasárnap)

14.00 Szarvasi NKK – Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt mérkőzés

16.00 Szarvasi NKK – Hódmezővásárhelyi LKC junior mérkőzés

(hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU