Elindul a Sport Határok Nélkül program Hódmezővásárhelyen

Akt.:
Elindul a Sport Határok Nélkül program Hódmezővásárhelyen
Összehozni a magyar és a szerb fiatalokat a kosárlabdán keresztül – ezt a célt tűzte ki a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a vajdasági Košarkaški Klub Čoka közös akciója. A “Sport Határok Nélkül” program keretében az egyesületek közös kosárlabda tornákat és edzőtáborokat rendeznek a fiataloknak, valamint közös képzéseket szerveznek edzők, testnevelők és játékvezetők számára. Az első eseményre 2013. március 29-és és 30-án kerül sor Hódmezővásárhelyen.

A Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület a vajdasági Košarkaški Klub Čoka-val a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával alkotta meg a Sport Határok Nélkül – “BASKETBALL” – HUSRB/1203/222/031 nevű programot. A kezdeményezés célja, hogy a sporton keresztül összehozza a szerb és magyar fiatalokat, segítse a civil szervezetek együttműködését, valamint ezáltal a határokon átívelő társadalmi összefogás kialakítását.

 

A programot az Európai Unió 98.920 euróval segíti, amelyből a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület 63.750 euró (amelyhez 5 % önrész szükséges), míg a csókai Košarkaški Klub Čoka 35.170 euró (amelyhez 15% önrész szükséges) támogatásban részesül. A kezdeményezést Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 3 millió forinttal (mintegy 10.000 euróval) támogatja.

 

A két civil szervezet együttműködése keretében sor kerül a fiatalok számára közös kosárlabda tornák és edzőtáborok, valamint az edzők, testnevelők és játékvezetők számára közös képzések szervezésére. Mind a tornáknak, az edzőtáboroknak és a képzéseknek a magyar és a szerb fél is otthont ad.

 

2013. március 29-30-án Hódmezővásárhelyen közös képzésre kerül sor edzők és játékvezetők számára. Az esemény megnyitójára március 29-én (pénteken) 15 órakor kerül sor, amelyen dr. Elek András a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület vezetője és Fekete Ferenc a település önkormányzati képviselője mond beszédet.

Helyszín: Hódmezővásárhely, SZTE Mezőgazdasági Kar

 .
SZUPERINFO.HU