Elindult az Ovi-kézi program Hódmezővásárhelyen

Akt.:
Elindult az Ovi-kézi program Hódmezővásárhelyen
Hódmezővásárhely két kézilabda sportegyesületének példás együttműködése eredményeként elindulnak Hódmezővásárhelyen az óvodás korú gyermekek számára szervezett, magas szintű kézilabda foglakozások.

 A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club és Hódmezővásárhelyi Férfi Kézilabda Egyesület kiemelt figyelmet fordít a megfelelő tömegbázis kialakítására már az óvodás korú gyermekek körében, hiszen ez biztosíthatja hosszú távon a sportág sikeres működését Városunkban. Mindkét egyesület hosszútávú sportágfejlesztési koncepciójának középpontjában áll a minőségi utánpótlás-nevelés, a saját nevelésű játékosok minél nagyobb számban történő sikeres versenyeztetése mind a leány, mind a férfi kézilabdázás területén.

Az óvodáskorú gyermekek számára szervezett kézilabda-foglalkozások első körben két helyszínen indultak el:

Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Tornaterme (Hóvirág utca 3.)

Kedd-Csütörtök 16.00 – 17.00

Információ és jelentkezés: +36/30 273-5402

Szent István Általános Iskola és Óvoda Tornaterme (Szent István tér 3)

Hétfő-Péntek 16.00 – 17.00

Információ és jelentkezés: +36/30 681-0580

A foglalkozások már elindultak, a két helyszínen mintegy 40-50 kisgyermek ismerkedik játékos formában a kézilabdázás alapjaival. Az “edzések” középpontjában a játék áll, legfontosabb cél a gyermekekkel a sportág megszerettetése. A gyerekek életkori igényeinek megfelelően első helyen állnak a labdajátékok, fogó és kidobó játékok, de kiemelt figyelmet kap az életkornak megfelelő mozgáskoordináció fejlesztése és a kézilabdasport alapjainak játékos elsajátítása is. Egyesületünk edzői és a közreműködő testnevelő pedagógusok közreműködésével minden feltétel adott, hogy a jelentkező gyermekek a legjobb képzésben részesüljenek.

Az ovi-kézi programban résztvevő gyermekek számára hosszútávú sportolási lehetőség nyílik Hódmezővásárhely kézilabda sportegyesületeiben, így az óvodai évek után a versenyszerű kézilabdázást folytathatják a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club és a Hódmezővásárhelyi Férfi Kézilabda Egyesület csapataiban.

forrás: www.hlkc.hu.
SZUPERINFO.HU