Előadás az őshonos magyar tyúkfélékről a BFMK-ban

Előadás az őshonos magyar tyúkfélékről a BFMK-ban
2013. április 20-án 13:00 órától az őshonos magyar tyúkfélék háztáji tartása és tenyésztése címmel tart előadást a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság képviseletében Kiss Balázs, a társaság elnöke a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ többcélú termében.

Hazánk számos helyi eredetű háziállatfajtával büszkélkedhet. Sokaknak elsőre talán a szürkemarha, a mangalicák, vagy a hortobágyi racka jut eszébe az őshonos háziállat hallatán, viszont rengeteg baromfi található az országban, melyeknek kialakulása szorosan összefügg a magyar nemzet történetével. Jelen előadás a magyar tyúkfélékkel fog foglalkozni, melyek az alábbiak: magyar parlagi foglyos, sárga, fehér, és kendermagos, valamint a három erdélyi kopasznyakú, a fehér, a fekete és a kendermagos.

 

Ezeknek a haszonállatoknak jellemzője, hogy páratlanul ellenállóak, kiváló táplálékkereső képességgel rendelkeznek, extenzív, külterjes tartási körülmények között képesek jelentős mennyiségű bevételt termelni.

 

Az előadás célja, hogy az elfeledett háziállatokat ismertesse a vidéki lakosság minél szélesebb köreivel, valamint kedvet teremtsen az őshonos fajokkal történő foglalkozásra.

 

Az ingyenes előadáson minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

(Bozsó Beáta – sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU