Elvette a görögök szüzességét a ZF-Eger

By E. B.
Akt.:
A ZF-Eger a Bitskey Aladár Uszoda medencéjében spártai küzdelemben 10–9-re győzte le a görög Vuliagmeni csapatát a Bajnokok Ligájának A-csoportjában.

A Vuliagmeni hat mérkőzés után hat győzelemmel, 18 szerzett ponttal vezette a vízilabda BL. A-csoportját, míg az Eger – igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – éppen a felét, kilenc pontot gyűjtött eddig. Így korántsem lehetett elmondani, mielőtt vízbe szálltak volna a csapatok, hogy Gerendás György együttese egyértelmű esélyese lett volna a találkozónak.
Az első negyedet 3–2-re nyerte meg az egri gárda, Bátori Bence góljával alakult ki az eredmény az első szünetre. Majd a nagyszünetben már kettővel, 6–4-re vezetett a magyar csapat.
A harmadik játékrészben Gór-Nagy Miklós is betalált: 7–4. Ezután azonban porszem került a hevesi gépezetbe. Gödörbe kerültek az egriek, olyannyira, hogy a harmadik negyed vége előtt nem sokkal Angelosz Vlaopulosz akciógóljával 8–8-ra egyenlített a görög együttes.
Az utolsó játékrész felénél 9–9 volt az állás, de Varga II Zsolt szép elhajlásos lövésével ismét a ZF-Egernél volt a vezetés. Két másodperccel a csata befejezése előtt, egy görög időkérést követően Afroduakisz félpályáról egyből rálőtte a labdát, mely a hálóban kötött ki. A gólt azonban a játékvezetők érvénytelennek minősítették. A görögök reklamáltak, megrohamozták a zsűrit, de a hivatalos végeredmény maradt 10-9 a ZF-Eger javára. A szabályok szerint időkérés után nem lehet kapura lőni a labdát. végül az Eger megnyerte a találkozót.

 FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
 A-CSOPORT

 ZF-EGER–VULIAGMENI (görög)
10–9 (3–2, 3–2, 2–4, 2–1)

 Eger, 1000 néző. Vezette: Akif (török), Buch (spanyol)
EGER: Bisztritsányi – Bundschuh, Bátori 1, Biros 1, Mezei 1, GÓR-NAGY 1, Graham 2. Csere: VARGA II ZS. 2, Kovács G., Salamon 1, Seman 1, Gerritse
VULIAGMENI: Konsztantinosz – GUNASZ 2, H. AFRUDAKISZ 3, Vlahopulosz 2, Hadzidakisz, Milonakisz 1, Karuncosz 1. Csere: Elmiszian, Komadina, Tigkasz, Veloinasz, Vulgarakisz
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Bundschuh (25. p.).
SZUPERINFO.HU