Esélyt sem adott a hollandoknak a magyar vízilabda-válogatott

Akt.:
Esélyt sem adott a hollandoknak a magyar vízilabda-válogatott
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Reménytelen harcot vívtak a „tulipános fiúk”: 13–1-es sikert arattak a magyarok.

Közel teltház előtt mérkőzött meg Hollandia legjobbjaival a magyar férfi vízilabda-válogatott kedden este a Debreceni Sportuszodában. A Világliga európai selejtezőjének ötödik játéknapja előtt Magyarország hibátlan mutatóval állt az élen, a hollandok ellenben pontot sem szereztek. Ez a cívisvárosi összecsapás után sem változott, ahogy a két csapat első találkozása alkalmával, úgy ezúttal is magabiztos, 13–1-es magyar siker született.

Az első próbálkozások mindkét oldalon kimaradtak, majd Erdélyi Balázs büntetőből szerezte meg a vezetést a mieinknek. Nagy Viktor már az elején elkapta a fonalat, illetve a védelmünk is remekül működött, a fiatal holland gárda pedig nem találta az ellenszert. Zalánki Gergő gólja után már 2–0 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban is inkább edzőmeccs jellege volt a találkozónak, a rivális nem tudta igazán nagy erőkifejtésre késztetni a fehér sapkában pólózó magyarokat. A hollandok képtelenek voltak betalálni, Nagy lehúzta a rolót, félidőben 4–0-ra mentek Märcz Tamás tanítványai, miután Mezei Tamás centerezett eredményesen, majd Bátori Bence is betalált.

Felélénkült a meccs

Egy újoncot is felavattak a hazaiak, Sedlmayer Tamás ráadásul góllal mutatkozott be, néhány lóba után hatalmas gólt akasztott be a felsőbe. A hazai kapuban Vogel Soma tűnt fel a nagyszünet után, és rögtön két szép védéssel tudatosította is a riválisban, itt bizony nem sok keresnivalója van. Vadovics Viktor rázta le őrzőjét, és talált be közelről. Nem sokkal rá ismét ő villant, ezúttal távolról engedett el egy bombát, 7–0. Egy már-már reménytelennek tűnő helyzetből is növelni tudta fórját a honi nemzeti együttes, másodpercek voltak hátra a támadóidőből, ám harcossága révén Erdélyi ismét megzörgette a hálót. Újabb ötöst ítéltek meg Magyarországnak, Manhercz Krisztián biztos kézzel értékesítette, 9–0.

vl1Fotó: Derencsényi István

És az utolsó etap végén megtört a jég, megszerezték első (és egyben utolsó) találatukat a vendégek, Lindhout Robin járt túl Vogel eszén. Egyre közelített a derbi vége, mikor Zalánki úszott meg, és alakította két számjegyűre a magyar előnyt, 10–1. Teljesen szétestek a „tulipános fiúk”, Erdélyi, Bedő Krisztián, majd Bátori is berámolt egy-egy gólt, 13–1 lett a vége.

Nem hozott akkora hajtást a két fiatal csapat ütközete, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett, végig érezhető volt, osztálykülönbség van a felek között. Ettől függetlenül élvezhető összecsapás kerekedett ki, helyenként szép megoldásokkal tarkítva – joggal szólt lefújás után hangosan a „Szép volt fiúk!”.

HBN


Férfi világliga, európai selejtező, C-csoport, 5. játéknap

Magyarország–Hollandia 13–1 (2–0, 2–0, 5–0, 4–1)

Debreceni Sportuszoda. Vezette: Gomez (spanyol), Letunovsky (orosz)

MAGYAROSZÁG: Nagy V. – Manhercz K. 1, Zalánki 2, Sedlmayer 1, Jansik Sz., Erdélyi 3, Bedő 1. Csere: Török, Mezei 1, Vadovics 2, Bátori 2, Kovács Gergő, Vogel S. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

HOLLANDIA: Wagenaar – van den Burg, Lindhout 1, Gottemaker, Muller, Koopman, Lucas. Csere: Nispeling, Gbadamassi, Reuten, van Ijperen, Veenhius, de Koff (kapus). Szövetségi kapitány: Robin van Galen

A csoport állása

1. Magyarország 9 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Hollandia 0.
SZUPERINFO.HU