Európa karatésai Egerben

Európa karatésai Egerben
A hétvégén ad otthont a 3. SKDUN Shotokan Karate Európa Bajnokságnak Eger, illetve a Kemény Ferenc Sportcsarnok, ahol huszonhét ország karatékái mérik össze erejüket.

Már pénteken megérkezik a minimum 950, de vélhetően 1050 versenyző Egerbe, de a hivatalos versengés szombaton reggel kilenckor kezdődik az utánpótlás küzdelmeivel, tudtuk meg Juhász Ferenc 7 Danos karate mestertől, a nemzetközi esemény főszervezőjétől.

©

Mint Juhász elmondta, délután kettő órakor rendezik az ünnepélyes megnyitót, amit követően már a profik, a barna- és feketeöves sportolók lépnek a tatamikra. Mint a nagymester hangsúlyozta, a lehető legmagasabb szintű sporteseménynek ad otthont a város, melynek önkormányzata a helyszín biztosítása mellett egymillió forinttal is támogatta a rendezvényt, mely Eger számára újabb lehetőséget teremt a megmutatkozásra.

Azt is megtudtuk, hogy az Európa Bajnokságon a magyar csapat 26 egyesületből verbuválódott, s 160-an képviselik nemzeti színeinket. Juhász Ferenc kiemelte, hogy például Szerbiából 300, Romániából 280 fős különítmény érkezik a megmérettetésre, melynek megtekintése ingyenes lesz. Így bárki, aki szereti, vagy most ismerkedik ezzel a szép sportággal, lehetőséget kap arra, hogy Európa legjobbjait láthassa a Kemény Ferenc Sportcsarnokban felállított tatamikon harcolni..
SZUPERINFO.HU