Európai uniós támogatással fejlesztették a Jászság közösségi közlekedését

Szolnok 2013. április 24., szerda (MTI) – Az Új Széchenyi Terv keretében, döntően európai uniós pénzből, 426 millió forint értékű fejlesztés történt a Jászság közösségi közlekedési infrastruktúrájában. Tizenegy településen az autóbusz-közlekedéshez kapcsolódó buszöblök, buszvárók, buszfordulók és kerékpárutak kialakítása, építése és felújítása valósult meg – közölte Hajdú László, a projektgazda Jászsági Többcélú Társulás elnöke szerdán az MTI-vel.

A teljes költséghez a pályázati úton elnyert összeg közel 384 millió forintot tett ki. A beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg. Az előírt 10 százalékos önerő felét pedig szintén pályázati úton a projektgazda a Belügyminisztérium önerő alapjából nyerte el – tette hozzá társulás elnöke, aki egyben Jászkisér polgármestere.

Így egyebek között Jászberényben 14 helyszínen 21 buszmegálló újult meg, illetve épült ki. Jánoshidán a buszforduló és buszvárók felújítása mellett több mint 500 méter hosszú kerékpárutat építettek. Jászapátin egyebek mellett egy utastájékoztató digitális táblát helyeztek ki, míg Jászdózsa hat buszváróval és három buszmegállóval gazdagodott.

A projekt kiemelt célja volt, hogy a közösségi közlekedés biztonságosabbá, komfortosabbá tételével megtartsák az utasokat, illetve szépüljön a települési környezet – mondta Hajdú László.

 .
SZUPERINFO.HU