Év kórháza 2012 – Orosháza az 50. helyen

Akt.:
A Házipatika.com 2012-ben is meghirdette az Év kórháza-díjat. 157  fővárosi és vidéki,  állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményre érkeztek szavazatok.

A díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek egy két hónapon át tartó internetes szavazáson.

 
2012-ben a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika lett nyertese.  A szavazatok szerint összesítésben második helyezett lett a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház, harmadik pedig a karcagi Kátai Gábor Kórház – Rendelőintézet.
 
Öt kategóriában szavazhatott a közönség. Az orvos-szakmai ellátás terén a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház került ki győztesként, az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában a csornai Margit Kórház bizonyult a legjobbnak, az infrastruktúra színvonalát pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban (Nagykanizsa) tartották a legmegfelelőbbnek a szavazók. Az ellátással a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban voltak a leginkább megelégedve a betegek, a környezet és tisztaság kategóriát pedig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikája nyerte.
 
A Békés megyei kórházak közül Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórháza (Gyula)  a 44., Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza az 50.,  a Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet (Békéscsaba) pedig az 59. helyen szerepel a rangsorban.
 
Forrás: MTI / Házipatika.com


.
SZUPERINFO.HU