Frissítve:

EVP dohányzásellenes kampány: ismét egy háromnapos osztálykirándulás a tét

EVP dohányzásellenes kampány: ismét egy háromnapos osztálykirándulás a tét
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az Egészséges Vásárhely Program idén is meghirdeti dohányzásellenes kampányát a hódmezővásárhelyi általános iskolák 6-8. osztályai, valamint középiskolai osztályok körében. A két csoportban a nyertes osztályok tagjai idén is egy kétéjszakás, háromnapos osztálykiránduláson vehetnek részt teljes ellátással Mártélyon.

hiba beküldése

Az általános iskolások feladata saját, dohányzással kapcsolatos kisfilm, plakát vagy szórólap, interjú, zeneszám, esszé, vers készítése. A középiskolás osztályoknak pedig saját Facebook-oldalt kell létrehozniuk és ott megosztaniuk minél több, színvonalas dohányzásellenes tartalmat. A cél az is, hogy a diákok minél aktívabbak legyenek és a lehető legtöbb embert vonják be a kampányba.

 

A kampány során megosztott dohányzásellenes tartalom lehet saját készítésű kisfilm, interjú, fotó, plakát- és szórólapterv vagy máshonnan átvett tartalom is. Az osztályok munkáját egy-egy felügyelő tanár koordinálja, segíti.

 

A 2012-ben útjára indított akcióba tavaly 10 általános iskolai és 7 középiskolai osztály pályázott, így több mint 350 fiatalt tudtunk a dohányzásellenes küzdelem szolgálatába állítani Vásárhelyen, a dohányzás által leginkább veszélyeztetett korcsoportokból. A verseny alig kéthetes időszaka alatt több tucat pályamű (kisfilm, plakátterv és egyéb alkotás) érkezett az általános iskolások részéről; valamint a középiskolások által szervezett Facebook-kampány keretében több mint 700 fiatalt sikerült napi rendszerességgel megszólítani dohányzásellenes üzenetekkel.

 

A jelentkezések lezárulta után az idei évben május 1-jén indul útjára a kampány, és május 26-áig tart – így a fiataloknak ezúttal közel négy hetük lesz elkészíteniük pályaműveiket, illetve kampányolniuk a Facebookon.

 

A kampánytól azt várták a szervezők, hogy a fiatalok körében népszerű internetes közösségi oldalakat sikerül a dohányzás elleni küzdelem szolgálatába állítani, és a fiatalok saját maguk által megfogalmazott dohányzásellenes üzeneteket lényegesen hitelesebbnek értékelik, így még több fiatalhoz jutnak el, és nagyobb hatásfokot érnek el.

 

A pályázó osztályok munkáját független bizottság bírálja el – az elbírálásban döntő fontosságú az alkotások újszerűsége, a fiatalok kreativitása, a kivitelezés színvonala, valamint a csapatmunka. A Facebookon folyó versenyben emellett kiemelt jelentőséggel bír az oldal lájkolóinak száma; az osztály aktivitása (milyen tartalmakat, milyen gyakorisággal osztanak meg az oldalon); valamint a megosztások száma (egy-egy tartalmat hányszor osztanak meg).

A két csoportban a nyertes osztályok tagjai egy két éjszakás, háromnapos osztálykiránduláson vehetnek részt Mártélyon.

 

(Göbl Vilmos – sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása