Ez lenne ma a 10 legjobb autó?

Ez lenne ma a 10 legjobb autó?
© Fotók: AFP
USA – A Consumer Reports rengeteg szempontot mérlegelve alakította ki a felsorolást: a járműveknek szinte minden téren kimagaslót kellett nyújtania ahhoz, hogy rákerüljenek.

A Consumer Reports nevű amerikai szervezet összeállította a mindenek felett álló tízes listát: tíz olyan autót gyűjtöttek egybe, amely nem csak megbízható, de vezetni is élmény, hozzátesz az autóiparhoz, és még egy ütközésnél is megvéd – hívta fel a figyelmet a vezess.hu.

A listát félmillió autós részletes véleménye és szakújságírók tesztjei alapján rakták össze, de figyelembe vettek olyan kritériumokat is, mint az értéktartás és a biztonsági minősítések. Mint a vezess.hu cikke rávilágít: a Consumer Reports listájára többszintes szelekció után kerülhettek fel a járművek, melyek az ügyfélelégedettség, a megbízhatóság, a vezetési élmény és az innováció terén egyaránt kiemelkedőnek számítanak. Ráadásul a szervezet idén újított is: csak olyan autót engedtek versenybe szállni, amely rendelkezik gyalogosfelismerő autonóm vészfékrendszerrel.

Tíz kategóriában nevezték meg a legjobbakat, melyek közül hetet globálisan is forgalmaznak.

Szubkompakt szabadidőjármű: Hyundai Kona

Fotó: AFP / Daniel Roland

Kompakt szabadidőjármű: Subaru Forester

Fotó: AFP / Frederic J. Brown

Középkategóriás szabadidőjármű: Subaru Ascent

Fotó: AFP / Mark Ralston

Prémium szabadidőjármű: BMW X5

Fotó: AFP / Johannes Eisele

Szubkompakt személyautó: Toyota Yaris

Fotó: AFP / Dibyangshu Sarkar

Prémium kompakt személyautó: Audi A4

Fotó: AFP / Ishara S. Kodikara

Középkategóriás személyautó: Toyota Camry Hybrid

Fotó: AFP / Toru Yamanaka

Felsőkategóriás személyautó: Toyota Avalon Hybrid

Fotó: Stan Honda

Részben vagy teljesen elektromos jármű: Toyota Prius

Fotó: AFP / Frederic J. Brown

Haszonjármű: Ford F-150

Fotó: AFP / Jim Watson


Budapest - Az Európai Elektromobilitás Szövetség (AVERE) adatai szerint tavaly rekordszámú, összesen 386 ezer darab tisztán elektromos hajtású személygépkocsi talált gazdára Európában, ami a kontinensen értékesített új autók 2,5 százaléka - közölte Magyar Elektromobilitás Szövetség szerdán az MTI-ve...

Budapest - Az új személyautók eladása 12,6 százalékkal nőtt Magyarországon februárban az előző év azonos időszakához képest, a forgalomba helyezett új személygépjárművek száma 11 227-re emelkedett - közölte a Carinfo.hu pénteken az MTI-vel. Az adatok szerint a személygépkocsi márkák közül a magya....
SZUPERINFO.HU