Fájó pontvesztés Békéscsabán

Fájó pontvesztés Békéscsabán

Szombaton Békéscsabán lépett pályára az NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság 6. fordulójában a HLKC.

A vendéglátók a várakozásoknak megfelelően megerősített játékoskerettel fogadták csapatunkat, de a győzelem így is szinte végig a kezünkben volt.

A mérkőzés nem túl nagy tempóban indult, a kezdeti fogás-keresés után megragadta a vezetést a HLKC és magabiztosan őrizték 3-4 gólos előnyt. A második játékrészben is sokáig úgy tűnt, hogy nem okoz gondot a fiatal csabai gárda legyőzése, Sebők, Kónya és Hegyi eredményes játékának köszönhetően a félidő derekán 6 gólos előnybe került csapatunk (42. perc 16-23). Kisebb bizonytalanságok után az 53. percben már csak 4 góllal “mentünk” (22-26), azonban a hazaiaktól azonnali piros lap miatt kiesett az addig legeredményesebb játékosuk, így még ekkor sem lehetet gondolni, hogy pontot veszíthetünk.
Ami ezután következett, arra sajnos nincs magyarázat… Eladott labdák, technikai hibák és tanácstalanság támadásban, határozatlanság védekezésben! Ennek köszönhetően az utolsó öt percet 6-2 arányban megnyerő csabaiak döntetlenre mentették az eredményt, csapatunk pedig egy már “megnyert” meccsen vesztet pontot, ami a végelszámolásnál még nagyon hiányozhat!

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 6. forduló
Békéscsaba, 2015.10.31. – 150 néző

Békéscsaba ENKSE II – Hódmezővásárhelyi LKC 28-28 (13-15)
Jv: Oláh Edit, Szikszay Judit
Versenybíró: Palotai György
Békéscsaba: Gajdács (k), Szajkó (k), Balogh 2, Csepregi 1, Nagy 5, Ilyés 9, Daák 4, Varga, Lipták, Ambrus P., Ambrus K., Mihállfy 9, Predescu, Baranka
Edző: Zöldi-Tóth Kata
HLKC: Kothencz – Hegyi 6, Tószegi 3, Németh 4, Sebők 5, Kónya 5, Sebestény 3, Cs: Komáromi (k), Sajtos, Blaskovics, Becsei 1, Szőke, Klemm 1, Kecskeméti, Kandó
Edző: Gaál Adrienn

Gaál Adrienn edző: “Egy erős Békéscsabával találtuk szembe magunkat szombaton. A csapat nagyot küzdött, végig irányítani tudtuk a játékot. Ezért is keserű a szánk íze, hogy a végjátékba belehibáztunk és ajándékoztunk egy pontot az ellenfelünknek.”

 

Junior mérkőzés

Junior-1


NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság – 6. forduló
Békéscsaba, 2015.10.31. – 80 néző
Békéscsaba ENKSE II – Hódmezővásárhelyi LKC 20-23 (10-8)
Jv: Oláh Edit, Szikszay Judit
Békéscsaba gólszerzői: Ekker 6, Predescu 3, Baranka 3, Benkő 2, Petrovszky 2, Milyó 2, Medve 1, Pap 1
HLKC: Balogh – Bálint 1, Blaskovics 2, Klemm, Földesi 5, Sajtos 6, Becsei 1, Cs: Bánfi (k), Kónya 2, Sebők 3, Kandó 1, Kovács, Molnár S. 1, Mérai 1, Besenyi, Molnár K.
Edző: Kis Márk

Kis Márk edző: “Két veretlen csapat találkozott egymással, így szoros és nehéz meccsre számítottunk. Idegenben szereztünk nagyon fontos 2 pontot,amihez gratulálok a lányoknak!„

A bajnokság következő fordulóját a felnőtt csapat a tabella harmadik, míg a juniorok az első helyről várják.
November 7.-én hazai pályán a Csorvási SK csapatát fogadják.

NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság – 7. forduló
Balogh Imsi Sportcsarnok 2015.11.07. (szombat) 17.00 óra

  • 17.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK felnőtt mérkőzés
  • 15.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK junior mérkőzés

(Forrás: www.hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU