Falufarsang

Akt.:
Falufarsang
Második alkalommal rendeztük meg március első szombatján a Falufarsangot azzal a céllal, hogy a falu apraja-nagyjával (idősek, fiatalok, családok, civil szervezetek) együtt mulassanak és búcsúztassuk el a telet, köszöntsük a tavaszt.

A program 14:30-kor kézműves foglalkozással kezdődött, ahol álarcokat és bohócokat készíthettek a gyermekek, eközben már elkészültek az első fánkok is. A farsangi rendezvényünk a lakosság összefogásával jött létre, hiszen a program előtti hetekben sorra érkeztek hozzánk fánk alapanyag felajánlások. Közel 250 db fánk készült, melyből jutott bőven a fellépőknek, résztvevőknek. Minden résztvevő ingyenes fánkjegyet igényelhetett a büfében, ezért kedvére ízesített fánkot kaphatott.

17:00 órakor látványos színpadi műsorokat láthattunk, elsőként az Ápoló Otthontól, akik a népszerű kóreai Gangnam Style-t adták elő. A Derekegyházi Társastánc Csoport ez évtől két csoportra bontva folytatja a tevékenységét, a haladó és a kezdő csoport egyaránt humoros, farsangi táncbemutatóval készült, sőt még a csoport oktatója, Vida Gyuri – a Szilver TSE táncosa – is meglepte a közönséget, táncpartnerével, Szűcs Liliánával tartottak táncbemutatót.

Az eperjesi színjátszókat már baráti szálak kötik településünkhöz, farsangkor is velünk mulattak, Mesebeli Karnevál című produkciójukat hozták el hozzánk.

A színpadi produkciók sorát a Tompaháti Közösségi Tér előadása zárta, fűszoknyás tánccal szórakoztatták a nagyérdeműt és a humoristák hattyú-vadászként csaltak mosolyt az arcokra.

Egyéni kategóriában 22 nevező volt, 9 díj került kiosztásra, többek közt megtaláltuk az idei falufarsang leghumorosabb, legállatibb és legötletesebb jelmezeit is.

Csoportos kategóriában 5 nevező indult, a zsürinek nehéz dolga volt, hiszen a csoportok jobbnál jobb produkciókkal kápráztatták el a döntéshozókat. A legjobbnak járó díjat a derekegyházi fiatalokból alakult cigánylány csoport hozta el, akik Nótár Mary zenéjére ropták.

A farsangi vetélkedőn székfoglaló-, öltözködési-, és farsangi versíró versenyen mutathatták meg ügyességüket a résztvevők, illetve még a nézőközönséget is felcsalta a színpadra az a három csapat, aki arra vállalkozott, hogy minél több nézőt „fűz fel” spárgára.

A legügyesebb és legbátrabb résztvevők tombolajegyet kaptak, amellyel indulhattak a tombolasorsoláson különböző nyereményekért.

Köszönjük minden látogatónak, fellépőnek, felajánlónak, hogy hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez. Jövőre, ugyanitt, ugyanekkor találkozunk!

Köszönetet mondunk a támogatásért:
Süti & Caffé Espresso
Myletos Art (Malom Képkeretező)
Iroda Profil Kft.
Panó Sport Pub
Örökzöld Nyugdíjas Klub
Derekegyházi Gyermekélelmezési és Szociális Konyha

Bánvölgyi Petra – művelődés és programszervező
Fotó: Nacsa Viktor

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU