Farsang az erdő javára

Farsang az erdő javára
Nagy mulatságtól volt hangos a Kiliti Csárda az elmúlt szombaton.

A Balatonkiliti KHC Egyesület meghívására sok Kilitiben élő lakos vett részt a jótékonysági farsangi bálon, melynek bevételét a kiliti Kálvária domb aljában található Gyerekerdő tavaszi munkálataira fordítják a szervezők. A bálra érkező vendégeket az egyesület nevében Herencsár Attila kínálta saját termelésű borával, majd táncosok szórakoztatták a közönséget a vacsora előtt. A bálon részt vett a Gyerekerdő ötletgazdája, Takácsné Orosz Marianna, és Batiz Gábor az egyesület új elnöke is megjelent.

Az ízletes menü elfogyasztása után vidám hangulatban folytatódott tovább az este, sok-sok tánccal és egy farsangi népi hagyomány felidézésével. A résztvevők Kisze-báb égetésével űzték el a telet, s az éjfél előtti tombolasorsoláson számos értékes ajándék talált gazdára.

A bál sikeréért számos önkéntes dolgozott, Nagyné Balassa Ildikó rengeteg tombolát gyűjtött, Halász István számos vendéget toborzott és Szabó Nándor a Kisze bábot készítette az estre.

 

A Gyerekerdő kezdeményezésének egyik ötletgazdája, Takács Attila mesélt a bálról:

A támogatásból a tavaszi munkákat szeretnénk finanszírozni, hogy a terület egész évben olyan ápolt legyen, mint amilyen szépen az ősszel hagytuk. Távlati terveink szerint fából készült asztalok és székek tennék komfortosabbá a terület központi részét, ahová bárki eljöhet a családjával, barátaival és szalonnát süthet, bográcsozhat, grillezhet. Ezeknek a terveknek a megvalósulását segíti elő az a támogató hozzáállása az embereknek, akik vagy személyes jelenlétükkel vagy felajánlásaikkal tették sikeressé bálunkat. Gyermekeink fogják igazából látni majd azt, hogy milyen nagyra nőnek a Gyerekerdő fácskái. Nekik fog árnyékot adni, nekik teszi tisztábbá a levegőt. Ezzel egy korábban elhanyagolt illegális szemétlerakó helyén a természetnek visszaadunk valamit, ami sokkal értékesebb és fontosabb, csak egy kis odafigyelést igényel, és azt, hogy ilyen támogatást kapjunk, mint eddig, és akkor hamarabb lesz még szebb, ápoltabb, rendezettebb.

 

M.B. .
SZUPERINFO.HU