Fatum-Nyíregyháza – Ez a meccs megért egy estet

Fatum-Nyíregyháza – Ez a meccs megért egy estet
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Száznegyvennégy perces, végsőkig kiélezett mérkőzésen maradt alul a Fatum a Vasassal szemben.

A Fatum-Nyíregyháza és a Vasas női élvonalbeli röplabdacsapata ragaszkodott a hagyományokhoz. Vagyis, mint annyiszor a múltban, ismét olyan mérkőzést „tettek le” az asztalra, amelyet – bár még éppen csak megkezdődött a szezon – nehéz lesz felülmúlni. A felek 144 percen keresztül gyűrték egymást, mígnem a végén a vendégek lejthettek örömtáncot. Már amennyire volt erejük hozzá… Az összecsapás hevességéről sokat elárul, hogy az első etapban a nyírségiek harmadik játszmalabdájukat értékesítve szereztek előnyt, míg a második felvonásban 22:24-ről csaknem fordítottak, az angyalföldiek ugyancsak a harmadik szettlabdát bezúzva egyenlítettek. Igaz, ebben a periódusban a házigazda nélkülözte egyik frontemberét, a szemsérülés miatt ideiglenesen kivált Nelmaria Valdezt. A venezuelai bombázó, miként a szerb Tatjana Matic élen járt a pontgyártásban, míg a túloldalon a bosnyák válogatott Verica Simic keze sült el – mégpedig nagyon.

A harmadik szakaszban hamar megugrottak a fővárosiak, no nem sokkal, de előnyüket stabilan őrizve révbe értek. A negyedik játszmában újfent az egekbe szökött a főszereplők vérnyomása, 23:24-ről visszatáncolva tartotta életben esélyét a Fatum, döntő peridódusra kényszerítve az angyalföldi együttest. A Vasas azonban nem rogyott meg, hiába kapaszkodott folyamatosan a Nyíregyháza, olyannyira, hogy még 11:14-es állás után minimálisra csökkentette hátrányát – a harmadik játszmalabdát ezúttal már nem sikerült hárítani.

Szó se róla, ennél kiélezettebb mérkőzést nem sokat fognak produkálni a folytatásban sem. Nem csak Pest, ez is megért egy estet.

– KM-KT –

Röplabda: NB I., női
B csoport, 2. forduló

Fatum-Nyíregyháza–Vasas 2:3 (26, -25, -21, 24, -13)

Continental Aréna, 550 néző, v.: Tillmann, Adler.

Nyíregyháza: Kotormán 1, Matic 19, Vacsi 7, Valdez 21, Szombathelyi 7, Kalicanin 14. Csere: Isis F., Tóth F. (liberók), Villám L. 3, Kundrák 1. Edző: Horváth András.

Vasas: Török K. 12, Bodovics 7, Simic 31, Capelli 15, Haneline 22, Durst 3. Csere: Kiss G. (liberó), Kostelanska. Edző: Jókay Zoltán.

Ász: 5–1. Rossz nyitás: 10–14.

Mesterszemmel

Horváth András: – Nagy csata volt. Nincs okunk szégyenkezni, annál is inkább, mivel többször hátrányból sikerült felállni, ez pedig figyelemre méltó tény.

Jókay Zoltán: – Nagyon jó meccset vívtunk a Nyíregyházával, nüanszokon múlt a mérkőzés kimenetele. Örülök, mert a csapat megmutatta, hogy egy ilyen hosszú, ötjátszmás meccset is végig tud küzdeni nagyobb hullámvölgyek nélkül..
SZUPERINFO.HU