Fatum-Nyíregyháza – Feladó nélkül is feladták a leckét a Csabának

Akt.:
Fatum-Nyíregyháza vs. Linamar-Békéscsaba RSE
Fatum-Nyíregyháza vs. Linamar-Békéscsaba RSE - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Békéscsaba női röplabdacsapata lenyűgöző sorozata közel két éve tart a honi porondon.

A bajnoki és Magyar Kupa címvédőt lassan a verhetetlenség mítosza övezi, nem mellesleg a Közép-európai Ligában is diadalmaskodott már. A KEL idei csatározásai során két külföldi együttessel szemben ugyan elvérzett, a Vasast azonban nagyon elkalapálta alig néhány napja. Mégpedig idegenben. Ha nem is a lehetetlenre vállalkozott tehát a Fatum-Nyíregyháza, az kétségtelen: ahhoz is fel kellett „szántania” a parkettet, hogy megszorongassa a látogatót.

Ugyanakkor a legjobb terv is dugába dől, ha a balsors „közbeszól”. Több, mint balszerencsés módon Kotormán Réka belázasodott szerdán, míg Genesis Franchesco vállsérüléssel bajlódik (szettenként néhány percet töltött csupán a pályán…), így klasszikus feladó nélkül kezdett a házigazda. Az eredetileg ütőjátékos, Szombathelyi Szandra „ugrott be” a sportágban kulcsszerepnek számító posztra. Így kisebbfajta csodával ért fel, hogy a hazaiak 5–0-ás nyitányt repesztettek, még nem telt el két perc. máris időt is kért a Csaba. A vendégek előbb fordítottak, majd az első felvonás derekán stabilizálták előnyüket. A második etapban egyértelműen domináltak, a harmadikban azonban a hősiesen küzdő hazaiak ismét méltó ellenfélnek bizonyultak, kihozták magukból a maximumot – ebben az összetélben ez kalapemelést érdemel.

Az már soha nem derül ki, mi történt volna, ha komplett csapatot tudnak beveti a nyíregyháziak, holott így sem játszottak alárendelt szerepet.

KM-KT

Röplabda: Közép-európai-Liga, női

Fatum-Nyíregyháza–Linamar-Békéscsaba RSE 0:3 (-20, -14, -18)

Continental Aréna, 550 néző, v.: Porvaznik, Höger (szlovákok).

Nyíregyháza: Szombathelyi 1, Matic 8, Kalotai 2, Valdez 10, Fernandez 9, Kalicanin 5. Csere: Isis F., Tóth F. (liberók), Villám L., Genesis F. Edző: Horváth András.

Békéscsaba: Mlinar 18, Dobi 7, Kosekova 2, Ivanovics 15, Pekárik 5, Fresco 12. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin. Edző: Alberto Salomoni.
Ász: 4–5. Rossz nyitás: 1–9.

Horváth András: – A csapat nagyot küzdött, az utolsó pillanatig ment előre, holott olyan összetételben játszottunk, mint az életben még soha, ezért gratulálok a lányoknak.

Alberto Salomoni: – A Nyíregyháza nem a legerősebb összeállításban kezdett, több hiányzója volt. Örülök az eredménynek, bár a teljesítményünk nem volt a legjobb, kicsit ritmustalanul játszottunk..
SZUPERINFO.HU