Fatum-Nyíregyháza – Nem lefutott még az első hely

Akt.:
A harmadik szettben már jó helyre szálltak Tatjana Maticsék ütései
A harmadik szettben már jó helyre szálltak Tatjana Maticsék ütései - © Fotó: Vasas
Nyíregyháza – Hollósy László csapata jól hangolt az érdi kupadöntőre, egy héten belül verte meg a két legnagyobb riválisát.


A szombat esti mérkőzés nem úgy indult, hogy ehhez hasonló sorokat írhatunk. Noha nem játszott rosszul a Fatum-Nyíregyháza, a listavezető Vasas az első két játszmát behúzva robogott a győzelem felé. A vendég szakmai stáb ekkor változtatott egy kicsit, később a lélektani fölény is átkerült, és megnyerte a meccset a Fatum.

– A Vasas bebizonyította, hogy nem véletlenül listavezető, nagyon szervezetten és kellő határozottsággal játszott – értékelt Hollósy László vezetőedző.

Magas volt a színvonal

– Az első két játszmában is fej fej mellett haladt a két csapat, magas színvonalú volt a mérkőzés, de a végjátékban mindig hibáztunk. A harmadik szett közepétől megfordult a játék képe, változtattunk egy picit a támadáshívásokon, sikerült megtalálni az ütésirányokat, onnantól nyomás alá helyeztük a Vasast. Ez volt a kulcsa a sikernek – tette hozzá az edző.

A nyíregyháziak kitűnően hangoltak a vasárnapi kupadöntőre, hiszen a Vasas ellenni mérkőzés előtt hétfőn a Békéscsabát is legyőzték (3:0), a két diadallal közelebb is férkőztek a tabella első helyéhez. Kérdés, az alapszakasz végéig odaérhetnek-e még.

Mentálisan kell készülni

– A bajnokság végkimenetele szempontjából fontos volt, hogy a legnagyobb riválisokat legyőztük – folytatta a tréner. – Ezzel a győzelemmel nyitottá tettük a bajnokságot, persze ehhez az is kell, hogy a Békéscsaba is megverje a Vasast és mi is, illetve az Újpest is tud gondot okozni, valamint a Haladás sem egyszerű idegenben.

A Fatum az érdi kupafináléban a Békéscsaba ellen védheti meg a címét.

– Ebből a két meccsből messzemenő következtetést nem szabad levonni, a Magyar Kupa teljesen más műfaj, egy mérkőzésen dől el minden – fejtette ki Hollósy László. – Elsődlegesen mentálisan kell felkészülnie a csapatnak, hogy elbírja a terhet. Ugyanúgy készülünk, mint eddig, a legfontosabb, hogy kielemezzük a Békéscsaba játékát, felkészüljünk az esetleges váratlan helyzetekre, amikkel meglephetnek minket. Az utóbbi hetekben jó formában vagyunk, élvezni kell a pillanatot, és felszabadultan játszani.

MK


Szanja Kalicsanin (balra) 9, Varga Eliza 25, míg a korábban Nyíregyházán is játszó Villám Lilla 12 pontot szerzett a rangadón
Nyíregyháza - Akarásból is jeles, a Fatum-Nyíregyháza értékes győzelme a rivális otthonában. Az első két szett után kevesen gondolhatták, hogy végül vendégsiker ­születik szombaton a női ­röplabda Extraliga rangadóján. A Folyondár utcában a listavezető, az alapszakaszban ellenfelét eddig mindkét....
SZUPERINFO.HU