Fazekas Sándor: közepes, vagy annál jobb termést ígér a búza

MTI Fotó: Bugány János
MTI Fotó: Bugány János
Tiszafüred, 2013. április 28., vasárnap (MTI) – Közepes, vagy annál jobb termést ígér nyárra a búza a jelenlegi fejlettségi állapota alapján – mondta a vidékfejlesztési miniszter vasárnap az országos búzaszentelési ünnepen, Tiszafüreden.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: gyönyörű a határ, a búzatáblák is szépen mutatnak. Bár még sokat „alszik kint” az országszerte mintegy 1,2 millió hektáron elvetett növény, ám a jelenlegi fejlettségi állapota alapján közepes, vagy még annál is jobb termést arathatnak idén nyáron a gazdák – tette hozzá.

Jelezte: a belvíz összesen mintegy 300.000 hektárt érintett, amelynek fele szántóterület. Az itt kipusztult növénykultúrák miatti veszteségek ellentételezéseként számíthatnak az agrár-kárenyhítési alap által nyújtott segítségre a termelők – tette hozzá.MTI Fotó: Bugány János

 Bereczkei Miklós katolikus esperes-plébános megszenteli a szétosztásra váró búzanövényeket és a résztvevőket egy búzatábla mellett, az országos búzaszentelési ünnepen, Tiszafüred határában 2013. április 28-án. Jobbra Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter..
SZUPERINFO.HU