Feke Pál új szerepben: Paul&Hód

Feke Pál új szerepben: Paul&Hód
Feke Pál, akit eddig színházi és televíziós szerepléseiből ismerhettünk, most új oldaláról is bemutatkozik: a gasztronómia világában próbálja ki magát.

– Feke Pál hosszú évek óta mint musicalszínész él a köztudatban, tavaly ősszel azonban hirtelen feltűnt hozzád kapcsolódóan egy új kifejezés, a Paul&Hód. Mit takar ez pontosan?

– Ez egy új formációnak a neve. Egy zenekarról van szó, amelynek én vagyok a frontembere, és egy aranyos kék hód a szimbóluma. De tulajdonképpen ennél sokkal több van mögötte. A Paul&Hód egy brandnév, amely a minőségi zenén kívül minőségi gasztronómiai termékeket szándékozik összegyűjteni. Az első ilyen termék egy száraz vörösbor, amelyet Bolyki János egri borásszal készítettünk el. Ezt követi tavasszal egy rosé és egy pálinka.

– Honnan jött az ötlet?

– Régóta vágytam rá, hogy más területen is kipróbáljam magam. Nagyon szeretem a színházat, teljes elhivatottsággal végzem a munkámat, de sokat töprengtem azon, mi lenne az a terület, ahol még megtalálnám önmagam. Amikor kiderült számomra, hogy vonz az üzleti világ, az első gondolatom az volt, hogy borász leszek, és megalkotom a saját boromat. De be kellett látnom, hogy az életvitelemmel nem tudnám összeegyeztetni a borászatot. Így jött ennek a vállalkozásnak az ötlete, amelyet végül Ráki Csaba barátommal valósítottunk meg.

– Hogyan fogalmaznád meg azt a szemléletet, amelyet a Paul&Hód képvisel?

– A névválasztásnál lazaságra, játékosságra törekedtünk, de azt vallom, hogy csak az lehet hitelesen játékos és vicces, ami mögött profi tartalom van. Fontosak tartom, hogy ez a brand minden téren magas szintű minőséget képviseljen. Mind a zenében, mind a neve alatt megjelenő termékek esetében.

– Megjelent egy CD is, amelyen magyar előadók dalai hallhatók, illetve két olyan szám, amelyet kifejezetten neked írtak. Mi volt a koncepciója?

– Mostanában kicsit melankolikusabb, érzelmesebb korszakomat élem, amiről a nemrég megjelent album is tanúskodik. Nem slágerek összeválogatására törekedtem, és nem a rádiók számára készítettem ezt a lemezt, hanem azoknak az embereknek, akik befogadtak engem a szívükbe. Nagyon mély érzésű, érdekes hangszerelésű anyag született, amelyet az élő koncerteken sok-sok vidám és szélesebb körben ismert magyar dallal is kiegészítünk.

– Milyen terveid vannak ezen a téren a közeljövőben?

– Szeretnénk bővíteni a brand alá tartozó termékek körét. Keressük a különböző gasztronómiai területeken az ételek és italok legjavát, amelyet kissé átalakítva, művészi hatásokkal színesítve tehetünk még izgalmasabbá.

– Mindenben maximalista vagy?

– Muszáj, mert különben mi értelme van az egésznek? Amihez hozzányúlok, és ami a közönség elé kerül, annak nagyon jónak kell lennie, mert ezt várják tőlem az emberek, és én nem szeretnék csalódást okozni.

– Mi motivál az újabb és újabb területek felfedezésére?

– Színház nélkül nem tudnék élni, de létszükséglet számomra, hogy más dolgokat is csináljak. Például egészen friss tervem, hogy szeretnék egy musicalstúdiót indítani, ahol megpróbálom átadni a színház iránt érdeklődőknek mindazt, amit az eddig pályám során elsajátítottam.

– Láthatóan töltődsz ebből a sokszínűségből.

– Igen. Azt vallom, hogy egy életem van ebben a testben, ebben a szellemben, éppen ezért mindent ki is szeretnék próbálni, ami érdekel. Nem akarom besöpörni a szőnyeg alá az álmokat és vágyakat, hanem megpróbálom megvalósítani őket, és vagy bejön, vagy nem. Szerencsére, eddig sok minden bejött.

– Mi más tölti ki mostanában a mindennapjaidat?

– Az utóbbi időben jelentősen előtérbe került az életemben a sport. Komolyan elkezdtem edzeni, mert az év második felében olyan kihívások várnak, amelyekhez fontos a jó erőnlét. Ezenkívül játszom a Madách Színházban a Jézus Krisztus Szupersztárban és a Spamalotban, valamint a Budapesti Operettszínházban a Miss Saigonban és a Veled, Uram! című rockoperában. Hamarosan egy musicalshowban is részt veszek, amely a Soproni Petőfi Színházban látható. A Paul&Hód zenekarral pedig folyamatosan turnézunk, és a nyár folyamán számos fesztiválra fogunk ellátogatni.

Budai Klára.
SZUPERINFO.HU