Fekete Istvánról nevezték el

Tiszacsege – „Nem véletlen, hogy a stressztől megfáradt embereknek orvosok ajánlják állatregényeit.” E szavakat mondta köszöntőjében Fekete Istvánról Horváthy György újságíró, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke.

Az ez alkalomból rendezett ünnepségen, ahol meghívott előadóként Tihanyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársa is részt vett, Farkas Jánosné iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd átvették az iskolazászlót Jónás Sándor polgármestertől.

A város első embere elmondta: e jeles napon új művészeti alapítványt hoztak létre, s a két új kitüntetés átadását a jövőben hagyománnyá kívánják tenni. Az ünnepségen át is adták az első díjakat: a Fekete István emlékplakettet Vadász Anita nyolcadikos tanuló érdemelte ki, aki első helyezést ért el az Együtt Egymásért Országos Vers-és Prózamondó versenyen.

A város nemrégiben elhunyt híres szülötte, első díszpolgára: Dr. Papp József egyetemi tanár emlékére alapított díjat pedig Minier Mária Magdolna tanárnő vehette át az anyanyelv ápolása és Tiszacsege néprajzának megismertetése, hagyományainak ápolása terén kifejtett munkájáért.

Ezt követően leleplezték az írónak Bodogán István által készített domborművét. Az iskola névadó ünnepségének folytatásaként délután Nagy Bandó András író, költő, humorista rendhagyó irodalomórával szórakoztatta a résztvevőket.

K. I..
SZUPERINFO.HU