Fél nap pihenőért (is) játszanak

Szabó Valéria
Szabó Valéria
Debrecen – A női kézilabda bajnokság rájátszásának negyedik fordulójában az 5. helyen álló DVSC-Aquaticum együttese Kiskunhalasra látogat, a mérkőzést pénteken 18 órától játsszák a felek.

 A két alakulat az idei versenykiírásban már négyszer találkozott egymással, ebből háromszor Varga József tanítványai diadalmaskodtak, legutóbb a Hódosban 1 góllal nyertek a debreceniek.

Már bizonyítottak

– A rájátszás első meccse azért maradt nagyon emlékezetes, mert rengeteg ziccert kihagytunk és lényegében minden lövéssel eltaláltuk a halasiak kapusát, Vörös Henriettát – emlékezett vissza a meccsre Szabó Valéria, a Loki beállója. – Henivel a Hódmezővásárhely csapatában együtt játszottunk egy évig, onnan tudom, hogy aprólékos munkával kielemzi az ellenfél játékosainak szokásait, fejben nagyon felkészül a mérkőzésre.

Ennek ellenére nem lett volna szabad, hogy ekkora sztárt csináljunk belőle, neki is van hibája, amit illet volna kihasználni. Remélem, pénteken rátapintunk az „érzékeny pontjára”. A Kiskunhalas hazai pályán minden csapatra veszélyt jelent, de idén már a kupameccsen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket a saját közönségük előtt is.

Mindenképpen a győzelem kiharcolásáért utazunk Halasra, pláne úgy, hogy az erkölcsi siker mellett prémium is jár a csapatnak: az edzőnk azt ígérte, a hétfő délelőtti edzésünk elmarad, ha megnyerjük a meccset.

Lendületben

– A legutóbbi bajnokinkhoz képest nem változott a helyzet a csapat háza táján, akik eddig sérültek voltak, Benyáts Bea és Madai Petra továbbra is harcképtelenek, de tovább nem bővült a maródiak listája – nyilatkozta Varga József, a DVSC-Aquaticum vezetőedzője.

– Bízom benne, hogy az a lendület, amit a Vasas elleni idegenbeli siker adhat, átmenthető lesz a halasi produkciónkra is. A legfontosabb feladatunk továbbra is a ziccerek értékesítése, mert nem szabad úgy tüzelnünk, mint legutóbb a Hódosban a Kiskunhalas ellen, amikor világválogatottá tettük a kapusukat. Már egyszer bizonyítottuk, hogy a riválisunk otthonában is legyőzhető, most újra ezt a tételt akarjuk igazolni. B.N..
SZUPERINFO.HU