Felcsendül a Muzsika hangja

Felcsendül a Muzsika hangja
Január 11-én mutatja be a Gárdonyi Géza Színház a világhírű musicalt, A muzsika hangját Kascsák Dórával és Vókó Jánossal a főszerepben. A rendező, Halasi Imre szerint a darab a tisztességről, a helytállásról, a szerelemről, a barátságról szól. Aki látta a filmet, nem felejti el; 1965-ben mutatták be, azóta is hatalmas sikere van.

– A darab szép emberi és családi történetet fogalmaz meg, ezt szeretnénk eljuttatni a nézőkhöz. Számomra a tisztességről, a helytállásról, a szerelemről, a barátságról szól. Nem kell keresni az aktualitását. Megtörtént eseményen alapul: Ausztria német megszállása idején játszódik, Von Trapp kapitány élő személy volt, hét gyermeket nevelt második feleségével, aki zárdában nevelkedett. Aki látta a filmet, nem felejti el; 1965-ben mutatták be, azóta is hatalmas sikere van. Ha ilyen világhírű musicalt tűz műsorára a színház, akkor az előadásnak az a dolga, hogy ennek az elvárásnak megfeleljen – mondja a rendező.

– A hitelességét kell megteremteni a színpadon –ez a legfontosabb feladata a színészeknek – teszi hozzá Halasi Imre.

Kascsák Dóra azt mondja: minden egyes próbára repül. Sok energiát kap, feltölti a darab.

– Még gyerek fejjel láttam a filmet. Akkor még álmodni sem mertem, hogy egyszer majd el is játszhatom Maria szerepét. Ráadásul olyan dolgokról szól, mint a szeretet vagy a becsület, amiről ma nem lehet eleget beszélni. Szeretet nélkül pedig nincs színház… Szerintem nagyon fogja szeretni a közönség!

 Vokó János szerint A muzsika hangja lágy, lírai musical. – Igazán szép történet, gyönyörű zenével, csöppnyi politikával. Egyszerűen jól esik játszani ilyen darabban. Örülök Von Trapp kapitány szerepének. Még sohasem játszottam együtt színpadon gyerekekkel, ez számomra újdonság, és nagyon élvezem. A próbák nagyon jó hangulatban telnek, a rendező, Halasi Imre pedig szabadkezet ad nekünk.

A Gárdonyi Géza Színház igazi klasszikussal, vagy kult-darabbal köszönti az új esztendőt. Érdemes megnézni, hallgatni, Egerben hogyan csendül föl a muzsika hangja.



.
SZUPERINFO.HU