Felhívás Életmód-tanácsadó képzésen való részvételre

Felhívás Életmód-tanácsadó képzésen való részvételre

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye tájékoztatja Önöket,

hogy Csongrád megyében 2015. szeptemberében ingyenes Életmód-tanácsadó képzést szervezünk 40 órában, mely gyakorlati és elméleti modulokból áll. Felsőfokú végzettséggel rendelkező, emberekkel foglalkozó szakmákból (pl. oktatás, szociális ágazat, egészségügy) vagy középfokú végzettségű háziorvosi asszisztensek jelentkezését várjuk.

A képzés a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 számú, „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” című projekt keretében valósul meg.

A képzés célja, hogy az egészség megőrzésével kapcsolatos meglévő ismeretek tudatosításával, valamint új ismeretek megszerzésével a résztvevőkben erősödjön a kötelék az egészséges életmóddal kapcsolatban, így képessé váljanak ilyen irányú tudásukat saját környezetükben is népszerűsíteni, az érdeklődőknek átadni.

A felkészítés Hódmezővásárhelyen, Kisteleken és Szegeden kerül megrendezésre, melyre minden járásból várunk jelentkezőket. Időtartamát tekintve 3 képzési napot a képzés helyszínén és egy gyakorlati napot jelent mindenkinek a saját működési területén. Ebből az első nap érzékenyítés az egészséges életmóddal kapcsolatosan, a második klinikai elméleti ismereteket nyújt a prevenció területén, a harmadik önálló gyakorlati nap mindenkinek a saját működési területén, a negyedik alkalom vizsganap, mely egy konzultációból egy kérdőív lekérdezésének megbeszéléséből, egészségterv készítő szoftver használat bemutatásából, a lekérdezés tapasztalatainak megvitatásából, és a vizsgából áll.

A tervezett időpontok és helyszínek:

  • Hódmezővásárhely, szeptember 10. csütörtök, 11. péntek és 19. szombat, 08:00-16:00 óráig,

  • Kistelek, szeptember 17. csütörtök, 18. péntek és 26. szombat, 08:00-16:00-ig,

  • Szeged, szeptember 24. csütörtök, 25. péntek és október 3. szombat, 08-00-16:00-ig.

Felhívjuk figyelmüket, hogy lakóhelytől függetlenül bármely helyszínre és időpontra történő jelentkezés lehetséges. Kérjük, jelezze melyik településre kíván jelentkezni, a részvétel a jelentkezés sorrendjében kerül majd megállapításra.

A képzés továbbképzési pont minősítésre benyújtásra kerül.

A tanfolyam elvégzése után lehetőség nyílik egy Egészségi állapot felmérési és egészségterv készítési projektben részt venni, melyben a lekérdezett kérdőívek és a tanácsadások számától függően a tevékenységért honoráriumot is biztosít a foglalkoztató, szerződés alapján.

A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról és visszaküldése a következő e-mail címre: egylepes.htkt@gmail.com

További információért forduljon bizalommal Kisbakonyi Blankához, az alábbi elérhetőségeken egylepes.htkt@gmail.com e-mail címen vagy a 62/532-367-es telefonszámon.

(Forrás: EVP-Egészségfejlesztési Iroda munkatársai).
SZUPERINFO.HU