Feljelentések Robert Ficóék ellen a Malina Hedvig-ügy miatt

Malina Hedvig
Malina Hedvig
Szlovákia – Malina Hedvig rágalmazása miatt feljelentette Robert Fico szlovák kormányfőt egy volt rendőrtiszt – adta hírül kedden este a TA3 szlovák hírtelevízió.

Az exrendőr Jozef Šátek – aki korábban a korrupció elleni küzdelemért felelős szlovák hivatalt is vezette – a pozsonyi belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt hatásköri visszaéléssel is vádolja.

Sátek úgy véli, hogy a belügyminiszter és a rendőrfőkapitány nem csak azzal sértett jogszabályokat, hogy hazugsággal vádolta a diáklányt. Törvénybe ütközik szerinte az is, hogy mindketten illetéktelenül néztek a nyomozati anyagba, majd abból információkat közöltek a tavaly szeptemberi pozsonyi sajtóértekezletükön, amelyen először állították: nem történt bűncselekmény, csak a diáklány találta ki, hogy megverték Nyitrán.

Feljelentést tett a volt rendőr az illetékes vizsgálótiszt is ellen is, amiért az szerinte törvényellenes módon gyűjtött bizonyítékokat az ügyben.A pozsonyi belügyminiszter és a kormányfő is egyelőre csak szóvivője révén kommentálta a feljelentést: mindketten célzatos kormányellenes kampánynak tartják azt.Malina Hedviget állítása szerint tavaly augusztus 25-én két bőrfejű fiatal férfi azért verte meg Nyitrán, mert hallották, ahogyan magyarul beszél.

Kapcsolódó cikkek.
SZUPERINFO.HU