Férfi kézilabda-vb – Angola legyőzte Katart a magyarok csoportjában

A katari Bertrand Roine (j) és Adelino Pestana, az angolai csapat játékosa a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Angola - Katar mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 11-én
A katari Bertrand Roine (j) és Adelino Pestana, az angolai csapat játékosa a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Angola - Katar mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 11-én - © Fotó: MTI/Illyés Tibor
Koppenhága – Angola válogatottja meglepetésre egy góllal legyőzte Katar csapatát a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság első fordulójában, a magyar érdekeltségű koppenhágai D csoportban, pénteken.

Az afrikaiak sokkal jobban kezdtek, a szünetben négy góllal vezettek. A közel-keleti együttes a második félidő elején előbb felzárkózott, majd egy 4-0-s sorozattal egyenlített, a hajrában pedig – 1-0 után először – ismét vezetett. Az izgalmas végjátékban Angola egyenlített, majd egy utolsó másodpercben szerzett góllal a győzelmet is megszerezte.

A müncheni B csoportban Macedónia magabiztosan nyert Japán ellen. Az európai csapatban a Telekom Veszprém balszélsője, Dejan Manaszkov 11 lövésből hét gólt szerzett, az ázsiaiaknál a Dabas jobbátlövője, Tokuda Sinozuka hat kísérletből kétszer volt eredményes.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

B csoport (München):

Macedónia-Japán 38-29 (18-13)

Később:

Izland-Horvátország 18.00
Bahrein-Spanyolország 20.30

D csoport (Koppenhága):

Angola-Katar 24-23 (12-8)

Később:

Magyarország-Argentína 18.00
Egyiptom-Svédország 20.30

Később:

A csoport (Berlin):

Szerbia-Oroszország 18.00
Brazília-Franciaország 20.30

C csoport (Herning):

Szaúd-Arábia – Ausztria 18.00
Tunézia-Norvégia 20.30

– MTI –.
SZUPERINFO.HU