Férfi kézilabda-vb – Az olimpiai bajnok dánok 23 góllal nyertek

Koppenhága, 2019. január 10. Esteban Salinas, a chilei csapat játékosa és a dán Rene Toft (j) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 10-én.
Koppenhága, 2019. január 10. Esteban Salinas, a chilei csapat játékosa és a dán Rene Toft (j) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 10-én. - © Fotó: MTI/Illyés Tibor
Koppenhága – A társházigazda dán válogatott 23 góllal legyőzte Chile csapatát a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első, csütörtöki játéknapján Koppenhágában.

Csaknem telt ház, több mint 12 ezer néző fogadta a csapatokat a Royal Arenában, ahol Frigyes dán koronaherceg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja nyitotta meg a tornát. Rövid beszédét, majd a csapatok bevonulását is vastaps és álló ováció fogadta.
A mérkőzés a vártnál is simábban alakult, még húsz perc sem telt el, amikor Casper Mortensen és Rasmus Lauge Schmidt vezérletével tízgólos előnyre tett szert Dánia. Az olimpiai bajnok a szünetben 22-4-re vezetett, mivel ellenfele a 11. percet követően egyetlen gólt sem szerzett.

A második felvonásban sokkal eredményesebben kézilabdáztak a dél-amerikaiak, két alkalommal kettős emberelőnyben is voltak, ennek ellenére nem kerülhették el a súlyos vereséget.

A mezőny legeredményesebb játékosa Casper Mortensen és Mikkel Hansen lett egyaránt nyolc találattal. A Telekom Veszprém beállója, René Toft Hansen egy gólt dobott.

A C csoportban – amelynek további meccseit Herningben rendezik – a dánokon és Chilén kívül az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégia, valamint Ausztria, Tunézia, és Szaúd-Arábia szerepel.

Eredmények:

C csoport (Koppenhága):
Dánia-Chile 39-16 (22-4)

korábban:

A csoport (Berlin):
Németország-Korea 30-19 (17-10)

– MTI –.
SZUPERINFO.HU