Férfi kézilabda-vb – Tizenkét NB I-es légiós játszik a tornán

A Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson is bekerült hazája, Svédország keretébe
A Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson is bekerült hazája, Svédország keretébe - © Fotó: Thomas Samson / AFP
Koppenhága – A magyar férfibajnokságban szereplő külföldi kézilabdázók közül tizenketten játszanak a csütörtökön kezdődött német-dán közös rendezésű világbajnokságon.

A bajnoki címvédő MOL-Pick Szegedet a horvát balátlövő Alen Blazevic, és honfitársa, a szezon végén távozó kapus, Marin Sego, az izlandi balszélső Stefan Sigurmannsson, az orosz irányító Dmitrij Zsitnyikov és a spanyol irányító, Joan Canellas képviseli.

A Telekom Veszprémből a horvát balszélső Manuel Strlek, a dán beálló René Toft Hansen, a francia irányító Kentin Mahé, a macedón balszélső Dejan Manaszkov, és a svéd beálló Andreas Nilsson került be hazája válogatottjába, a spanyol vezetőedző, David Davis pedig Egyiptom nemzeti együttesét irányítja.

A horvát csapatban ott van a Grundfos Tatabánya jobbátlövője, Jakov Vrankovic, a japánok pedig ezúttal is számíthatnak a Dabas jobbátlövője, Tokuda Sinozuka játékára.

Három olyan kézilabdázó is szerepel a világbajnokságon, aki nyáron igazol Magyarországra: a Paris Saint-Germain horvát jobbátlövője, Luka Stepancic a Szeged, a Flensburg dán irányítója, Rasmus Lauge Schmidt és a Kielce szerb kapusa, Vladimir Cupara pedig a Veszprém játékosa lesz.

A magyar válogatott pénteken 18 órakor Argentína ellen kezdi szereplését koppenhágai D csoportban, majd vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, jövő csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut tovább.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

– MTI –


Koppenhága, 2019. január 10. Esteban Salinas, a chilei csapat játékosa és a dán Rene Toft (j) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 10-én.
Koppenhága - A társházigazda dán válogatott 23 góllal legyőzte Chile csapatát a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első, csütörtöki játéknapján Koppenhágában. Csaknem telt ház, több mint 12 ezer néző fogadta a csapatokat a Royal Arenában, ahol Frigyes dán koronaherceg, a Nemzetközi Oli...

Koppenhága - A társházigazda német válogatott 11 góllal legyőzte az egyesített Korea csapatát a férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzésén, Berlinben. A hazaiak Uwe Gensheimer, Hendrik Pekeler és Steffen Fath góljaival már a meccs elején elhúztak a koreai csapattól (6-...

Indul a kézivébé!
Debrecen - Dr. Süvöltős Mihály szerint az a minimum, hogy a csoportból továbbjusson Magyarország. Argentína ellen kezdi meg a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnoki szereplését pénteken 18 órától. A mieink a koppenhágai D csoportban vasárnap Angolával, jövő hétfőn Katarral, szerdán Egyi....
SZUPERINFO.HU